Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUZEJ ISELJENIŠTVA
Povratak na članak

Hrvatska diplomatkinja gradonačelniku Rijeke: 'Od vaših obećanja nema ni traga'

Na sve se osvrnula u novom pismu kojeg je uputila gradonačelniku Vojku Obersnelu podsjetivši ga na obećanja vezana uz inicijativu otvaranja Muzeja iseljeništva i nazvavši njegove navode iz prošlog pisma "netočnim i neistinitim".

Komentari 4

PO
pozornik66
18:16 19.08.2019.

Da je muzej Srbskog iseljeništva onda još još, Vojko gura po svome.

VL
Avatar Jopa
Jopa
18:10 19.08.2019.

Ipak je takav muzej hrvatski interes, a drug Vojko... 😎

VL
Avatar Josip M
Josip M
17:03 20.08.2019.

Vjerovali ili ne, stigao je brzinski odgovor g. gradonačelnika Rijeke pa ga ovdje dostavljam na uvid. Poštovani u nastavku dostavljam moj Otvoreni odgovor gospođi Tarle, budući da je ona svoje Otvoreno pismo meni, uputila na vaše mail adrese. S poštovanjemm Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke Poštovana gospođo Tarle, još jednom koristim priliku Vašu ideju vezanu uz osnivanje Muzeja hrvatskog iseljeništva ocijeniti zanimljivom i vrijednom pažnje. Ne znam samo zašto ste je suprotstavili obnovi Muzeja Grada Rijeke, Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci i broda Galeb. Također, ne znam ni zašto mi šaljete otvoreno pismo osim što mi je jasno da na taj način želite javno izraziti svoj stav o obnovama navedenih objekata u Rijeci. I primjećujem u posljednje vrijeme: koliko ljudi – toliko stavova. Uostalom, Hrvatski muzej iseljeništva s centrom za izučavanje migracija mora biti nacionalni projekt pa bi bilo primjerenije da ste slično otvoreno pismo uputili Vladi RH i nadležnim ministarstvima. Kulturni program kojim Rijeka kao prvi hrvatski grad nosi titulu Europske prijestolnice kulture, predstavlja Hrvatsku i Rijeku te istovremeno u središte pažnje postavlja aktualna europska kulturno-društvena pitanja. Tri su teme stoga odabrane kao simboli ispreplitanja naše zemlje, našeg grada i suvremene Europe: voda, rad i migracije. Dakle, kao što sam Vam ranije napisao, Rijeka je temu migracija predstavila kao jednu od središnjih odrednica kandidature za EPK, a od dobivanja titule

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.