Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završni koncerti

Hrvatska barokna glazba na koncertima u Slovačkoj i Austriji

varaždinske barokne večeri
Marko Jurinec/PIXSELL
17.10.2012.
u 12:10

Danas s programom “Ljubavni napjevi hrvatskog baroka” u Bratislavi nastupa ansambl Responsorium

Iako je barokna glazba utihnula u Varaždinu i 42. Varaždinske barokne večeri službeno završile podjelom ovogodišnjih festivalskih nagrada ovog tjedna, na rasporedu su još završni koncerti u Slovačkoj i Austriji.

Tako se danas održava tradicionalni koncert s diplomatskim prijemom hrvatskog Veleposlanstva u Bratislavi u Primacijalnoj palači, sjedištu gradonačelnika Bratislave. S programom “Ljubavni napjevi hrvatskog baroka” nastupa ansambl Responsorium. Koncertu će nazočiti gradonačelnik Varaždina Goran Habuš, pročelnica upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju Grada Jelena Zrinski-Berger te ravnatelji Baroknih večeri i Koncertnog ureda.

>> Glazba J. K. Vanhala večeras u Varaždinu u franjevačkoj crkvi

U nedjelju 21. listopada u austrijskom mjestu Ossiach nedaleko od Villacha, u koncertnoj dvorani nekadašnjeg Benediktinskog samostana uz jezero Ossiach, nastupit će glazbenici Hrvatskog baroknog ansambla, predvođeni umjetničkom voditeljicom Laurom Vadjon i solisticom talijanskom sopranisticom Francescom Lombardi Mazzulli. Na programu su djela Pachelbela, Handela, Purcella, Vivaldija i Marinija objedinjena pod nazivom “Il Delirio Amoroso”.

Koncert unutar ovogodišnjeg partnerstva Varaždinskih baroknih večeri i Republike Austrije početak je kulturne i gospodarske suradnje s pokrajinom Koruškom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije