Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
generacije rata

"Hotel Zagorje" otvorio Dane hrvatske kulture u Beogradu

Ivana Simić Bodrožić
29.10.2011.
u 11:39

Ivana Simić Bodrožić priznala je da je bila iznenađena odličnim prijemom svoje knjige u Srbiji.

BEOGRAD - Predstavljanjem romana "Hotel Zagorje" književnice Ivane Simić Bodrožić o odrastanju djevojčice prognane iz Vukovara sinoć su u Beogradu otvoreni Dani hrvatske kulture.

- Željela sam ispričati priču o jednoj generaciji, životu i tektonskom poremećaju koji se dogodio - rekla je autorica na promociji knjige u ustanovi kulture "Parobrod" govoreći o ratu u Hrvatskoj.

Knjiga Ivane Simić Bodrožić ima dosta autobiografskih elemenata, ali i dosta fikcije, a autorica je nacvela da je željela napisati knjigu koja "drži vodu". List Danas piše kako je autorica "iznenađena što je njena knjiga naišla na dobar prijem u Srbiji i drugim zemljama regije i dobila veliki broj pisama čitatelja koji joj kažu da su se prepoznali u njenoj priči".

- To je zanemarena generacija. Sada dolazi do izražaja sve ono što smo upijali tijekom ratnih godina i kako smo deformirani - rekla je Ivana Simić-Bodrožić. Na promociji su, piše Danas, slušane pjesme grupa Doors, Beatles, Psihomodo pop i Nirvane, čiji frontman Kurt Cobain je, kako je rekla autorica, bio jedna od najznačajnijih figura u njenom odrastanju.

Uz predstavljanje knjige, sinoć je u sklopu manifestacije Dani hrvatske kulture u Beogradu, koja traje i danas, otvorena i izložba fotografija s otoka Paga Alda Meštrovića "Lumin de lumine".

Komentara 55

GO
golo
12:33 29.10.2011.

ova treba da ostane u beogradu i da tamo prodava svoje znanje

ST
steve
13:24 29.10.2011.

A koje su to zemlje regije, sta se sramite, imenujte ih da i mi znamo. Da nepricate mozda o madarskoj, italij, austriji, da nije to mozda novo ime koje vas interesira. Recite nama laicima.

DE
detour
12:50 29.10.2011.

kad treba ic na besplatni put i zaradit, srbi joj onda ne smetaju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije