Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

‘Hommage to Nina Simone’ u Klubu Komedija - koncert Sandre Halužan posvećen legendarnoj pjevačici

Sandra Halužan
Foto: Privatna arhiva
1/2
09.02.2024.
u 16:00

Nina Simone, legendarna američka jazz pjevačica, kantautorica, pijanistica, aranžerka i aktivistica za crnačka građanska prava. Govorila je da je ona crnačka klasična glazbenica, a u njezinoj glazbi su se osjetili utjecaji od klasične glazbe preko jazza, soula, ritam & bluesa, gospela do pop glazbe.

Poznata je i pod nadimkom High Priestess of Soul, ili visoka svećenica soula, a njezini nastupi su uvijek bili u širokom emotivnom spektru od melankolije do ekstremno veselih raspoloženja.

U Klubu Komedija njezinu glazbu isto tako emotivno izvodi jazz pjevačica i instrumentalistica Sandra Halužan u društvu još trojice čarobnjaka domaće jazz scene: Nikole Šanteka na klavijaturama, Bojana Skočilića na kontrabasu te Antuna Profete na bubnjevima.

Karte možete kupiti radnim danom u Oktogonu na blagajni Kazališta Komedija ili online na: Klub Komedija Hommage To Nina Simone.

Najpoznatije hitove Nine Simone izvodit će sjajna domaća pjevačica Sandra Halužan, poznata jazz publici kao jedna od nadolazećih glazbenih zvijezda ovoga zahtjevnog glazbenog žanra, a uz nju je tu i sjajan bend sastavljen od prvoklasnih glazbenika nove hrvatske jazz scene.

Pogledajte najavu koncerta:

O Sandri Halužan

Sandra potječe iz glazbeničke obitelji i bavi se glazbom od malih nogu te se razvila u multiinstrumentalisticu, vokalisticu, vokalnu pedagoginju, aranžerku i skladateljicu. Klasičnu glazbenu naobrazbu stječe u školama „Vatroslav Lisinski“, gdje završava teoriju glazbe i klarinet, u klasi prof. Luke Vlahovića, te u glazbenoj školi „Blagoje Bersa“ gdje je završila solo pjevanje u klasi prof. Viktorije Badrov. Tijekom srednje škole usavršavala se na vokalnim i instrumentalnim seminarima klasične glazbe.

Tijekom školovanja održavala je solističke koncerte u najznačajnijim dvoranama, a nakon što je završila klasično obrazovanje, dodatno se usavršava u jazzu kod Lele Kaplowitz, gdje upoznaje jazz improvizaciju te holistički pristup pjevanju. Nakon toga pohađala je Berklee Summer School at Umbria Jazz Clinics u Perugiji, JM Summer School u Grožnjanu, a svirala je i s velikim imenima poput Patrice Williamson, Jeffreyja Ramseya, Dennisa Montgomeryja III., Matthewa Nicholla, Yorona Israela, Jeffa Stouta, Louisa Bonille, Johna Rilleyja, Alexa Sipiagina, Dicka Oattsa, Thana Alexa i drugih.

U proljeće 2019. pobjeđuje na natječaju za “Nove nade jazza” platforme jazz.hr festivala “Marjan Marjanović” te nastupa u Klubu Komedija te pokreće niz zanimljivih projekata i bavi se podučavanjem vokalnih tehnika, predaje u glazbenoj školi “Ladislav Račić”, poznatijoj kao “Rock akademija”. S kolegicom Lelom Kaplowitz pokrenula je festival “Jazzera” na Murteru te komponira i izvodi autorske jazz skladbe na zagorskom dijalektu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije