Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ WHEDONA

Hoće li ista redateljica dvaput upropastiti 'Buffy'?

26.05.2009.
u 16:21

Ako ste zaboravili, ovo vam je prilika da se podsjetite da Sarah Michelle Gellar nije bila prva "Buffy, ubojica vampira". Prije nje u uspješnoj i kultnoj TV-seriji, isti je lik u kinofilmu odglumila danas već zaboravljena Kirsty Swanson. Joss Whedon, koji je smislio Buffy, tad je bio još mlad i neafirmiran, te je za kinofilm iz 1992. bio samo scenarist, a film je za Fox režirala Fran Rubel Kuzui.

Whedon nije bio zadovoljan njezinom vizijom Buffy, koja je bila daleko od svega onoga što je on smislio, a ni gledatelji nisu bili posebno impresionirani tim djelom s Kirsty Swanson. Film je postigao tek skroman uspjeh, i pored jake glumačke postave: učitelj koji podučava mladu navijačicu ubijanju krvopija bio je Donald Sutherland, glavni vampir bio je Rudger Hauer, a dečko čiji vrat Buffy opetovano spašava od ugriza bio je Luke Perry.

Tek pet godina kasnije Whedon je dobio priliku, u formatu TV-serije, da sve svoje ideje o tinejdžerici koja ubija vampire realizira onako kako je on zamislio, i napravio je "Buffy, ubojicu vampira" koja je oduševila publiku, potrajala šest sezona i 145 epizoda te izrodila i "spin-off" seriju "Angel". Nakon prestanka snimanja serije, priču o Buffy Whedon je nastavio kao scenarist stripova o toj junakinji koji su također dobro prošli kod publike.

No, što se tiče prava na kinofilm o Buffy, ona su ostala u posjedu Fran Rubel Kuzui i njezina supruga Kena Kuzuija, i njih dvoje sad planiraju u suradnji s Vertigo Entertainmentom snimiti novi film o tinejdžerici koja se s glogovim kolcem snalazi isto tako dobro kao i s navijačkim rekvizitima.

- Sve ima svoj trenutak. Svaki film zaživi u nekom trenutku, i ovo se čini pravim trenutkom da se to učini – rekla je o svojim redateljskim planovima Fran Rubel Kuzui, zaboravljajući kako je "Buffy" prošla kad je Whedon bio samo scenarist a ona redateljica, a kako je prošlo ono što je Whedon osmislio, napisao i režirao (a Kuzuiji bili samo reda radi potpisani kao "izvršni producenti").

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije