Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bizaran prijedlog

Hoće li Francuzi prodati Mona Lisu kako bi se izvukli iz dugova?

Foto: Chris Radburn/Press Association/PIXSELL
28.05.2020.
u 11:31

Francuski poduzetnik Stephane Distinguin u intervjuu je za časopis Usbek & Rica izjavio da smatra kako bi Francuska trebala prodati najpoznatiju sliku na svijetu, Mona Lisu, kako bi se izvukli iz dugova.

Francuski poduzetnik Stephane Distinguin, osnivač tvrtke Fabernovel, u ntervjuu za časopis Usbek & Rica iznio je nevjerojatan prijedlog. Distinguin naime smatra da bi Francuska mogla povratiti financijske gubitke uzrokovane pandemijom koronavirusa tako da - prodaju Mona Lisu. 

Nazvao je to "prodavanjem obiteljskog zlata" te tvrdi da bi da Vincijevo remek-djelo izloženo u pariškom Louvreu moglo postići 50 milijardi eura i izvući Francusku iz "krize nesagledivih razmjera". 

- Sliku je lako prodati, a mi imamo mnogo slika... U 2020. moramo razmišljati o tome gdje je novac. Tako da, prodajmo obiteljsko zlato. Cijena mora biti suluda da bi ta operacija imala smisla, a prema mojim procjenama Mona Lisa bi koštala barem 50 milijardi eura. Rečeno mi je da je ta procjena pretjerana, ali nitko mi nije ponudio dobar argument zašto - kazao je Distinguin koji je dodao i da bi Mona Lisu mogli "tokenizirati" pomoću kriptovaluta kako bi omogućili lakšu razmjenu slike među različitim državama. 

- Bila bi to kao neka vrsta velike globalne pretplate. Legalno i tehnički, ovo rješenje ima mnogo prednosti: Francuska i Louvre i dalje bi mogli imati kontrolu nad slikom, a možemo pretpostaviti da bi na to pristao i veliki Leonardo da Vinci - slikar, ali i čovjek koji je bio znanstveni i tehnološki genij svog doba - objasnio je svoju suludu ideju francuski poduzetnik. 

Komentara 1

Avatar CarolKO96
CarolKO96
09:50 30.05.2020.

w​​w︆︅︆︅︆︅​w︆︅︆︅︆︅​.k​i​s︆︅︆︅︆︅st​︆︅o︆︅︆︅​​k︆︅︆︅︆︅​​.​c​︆︅︆︅︆︅o​​m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije