Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠETAK SEZONE

Nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja na sceni HNK Zagreb

Završetak sezone u HNK obilježen je dodjelom godišnjih nagrada
Foto: Žarko Bašić/PIXELL
1/9
30.06.2017.
u 22:25

U Drami su nagrađeni Jadranka Đokić i Siniša Popović, u Baletu Natalia Horsnell i Takuya Sumitomo, a u Operi Kristina Kolar i Ljubomir Puškarić

Završetak jedne vrlo uspješne kazališne sezone HNK Zagreb je obilježio koncert pod nazivom Hollywood & Broadway, Marco Pierobon i orkestar Opere HNK u Zagrebu. No, prije samog koncerta dodjeljene su godišnje nagrade Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu za najbolja umjetnička ostvarenja u protekloj sezoni.

Nagrade Mila Dimitrijević, za najbolje ostvarenja u dramskim predstavama, pripale su Jadranki Đokić za sve uloge koje je ostvarila u ovoj sezoni, te Siniši Popoviću za ulogu u drami Mate Matišića "Ljudi od voska", u režiji Janusza Kice, za ulogu "prvog muslimana u selu".

Nagrade Vladimir Ruždjak i Marijana Radev, za najbolja ostvarenja u opernim predstavama pripale su Ljubomiru Puškariću za ulogu u "Dok Carlo" i Kristini Kolar za ulogu u operi "Manon Lescaut".

Za najbolja ostvarenja u baletnim predstavama Nagradu Ana Roje dobila je Natalia Horsnell za čak dvije glavne uloge, Odette /Odilie u "Labuđen jezeru", te senzacionalnu otplesanu barunicu Casteli u "Gospoda Glembajevi", koreografa i redatelja Lea Mujića. Za iste balete Nagrada Oskar Harmoš pripala je Takuyji Sumitomou za ulogu dvorke lude u "Lađuđem jezeru" i Leonea u Glembajevima.

Komentara 2

DM
dmarti95
09:20 01.07.2017.

Pregledati tekst prije objavljivanja...bezbroj gresaka, barem bi imena nagradjenih i njihovih uloga trebalo tocno napisati...

DM
dmarti95
21:28 01.07.2017.

Nije Doc Carlo nego Don Carlo, ali za koju ulogu u operi je g.Puskaric dobio nagradu? Barunica Castelli pise se s dva l....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije