Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hnk split

Rene Medvešek uspio vratiti optimizam splitskoj Drami

17.11.2014., Zagreb - Zagrebacko kazaliste mladih, konferencija za medije na kojoj je redatelj predstave Rene Medvesek predstavio predstavu Kristofor Kolumbo, nakon koje je ansambl izveo dio predstave.  Photo: Goran Jakus/PIXSELL
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
16.03.2015.
u 11:17

Na velikoj sceni premijerno izveden Idomenej

Rene Medvešek ispunio je očekivanja i vratio optimizam splitskoj Drami. Dugo nismo svjedočili oduševljenju i pozitivnoj energiji koja se širila kazalištem nakon premijere drame "Idomenej" njemačkog autora Rolanda Schimmelphenniga čiju režiju, prijevod i scenografiju potpisuje Rene Medvešek. Predstava je najavljivana kao eksperiment, nastala u samo tri tjedna.

Idomenej je kretski kralj, junak Trojanskog rata čiji se svijet ruši kada mora podnijeti žrtvu veću od života, ali priča o njemu zapravo je priča o ljudskom izboru, odlukama i posljedicama tih odluka. Ono što je gotovo 70 minuta splitsku publiku držalo doslovce prikovanom i "bez treptaja" novi je, moderni teatar koji dosad na velikoj sceni HNK Split nismo vidjeli. Deset glumaca: Nenad Srdelić, Snježana Sinovčić Šiškov, Anastasija Jankovska, Nikša Arčanin, Trpimir Jurkić, Petra P. Kovačić, Sara Ivelić, Mia Čotić, Pere Eranović i Bojan Brajčić pripovijedaju 80 stranica teksta, bez ulaženja u likove, skrivanja iza njihove psihologije i karaktera.

– Velik je ovo izazov za glumce jer ih vodite u područje koje im nije blisko – kaže Medvešek. Pohvale zaslužuju i dramaturginja Lada Martinac Kralj, kostimografkinja Ana Marin, autor scenske glazbe Matija Antolić, oblikovatelji svjetla i zvuka Zoran Mihanović i Tomislav Luetić.

>> Režija Rene Medvešeka - ispunjena želja glumcima

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije