Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srđan Dragojević, Nemanja Ristić: Kakagrad

Hit-slikovnica Srđana Dragojevića koju će mališani (i njihovi roditelji) obožavati

Kakagrad
Foto: Profil knjiga
26.04.2017.
u 07:00

Kakani, Govnica, Tvrdokak… samo su dio neobične i kakastične družbe koja se uputila u Kakagrad. Na putovanju prepunom uzbuđenja moraju proći nepoznato podzemlje vijugavih cijevi, opasnih valova, kakapad, kakajezero i još mnogošto o čemu njihovi tvorci pojma nisu imali. Do sada. A osim što je priča stvar otkrila, ona je tim otkrićem i pomogla. Udobno se smjestite i pripremite se na čitanje naglas i valjanje od smijeha još glasnije.

„Kakagrad“ je urnebesno duhovita i maštovita slikovnica prepuna akcije i iznenađenja jednog od najpopularnijih srpskih filmskih redatelja i scenarista Srđana Dragojevića, čiji su filmovi – od omiljenog generacijskog filma „Mi nismo anđeli“ preko filmova „Lepa sela lepo gore“, „Rane“, Parada – da nabrojimo samo neke – osvajali publiku i brojne nagrade. Ono što je manje poznato jest da se Srđan Dragojević pisanjem bavi od svoje šesnaeste godine i da je dosad objavio dvije knjige scenarija, tri zbirke poezije i tri slikovnice.

A „Kakagrad“ je njegova prva slikovnica objavljena u Hrvatskoj, djelo koja je odmah nakon objavljivanja izazvalo veliko zanimanje i odraslih i djece.

Dragojević je, naime, bez stereotipa, bez dociranja, s puno topline i ljubavi ispričao priču kojom je nasmijavao vlastitu djecu i paralelno im pomogao u važnim trenucima djetinjstva. Bolju preporuku od toga teško je dobiti.

Stoga možemo jamčiti kako će zahvaljujući duhovitoj i poučnoj priči Srđana Dragojevića te uz izuzetne ilustracije Nemanje Ristića ova nesvakidašnja slikovnica biti prava podrška djetetu na putu k osamostaljivanju, a starijoj djeci postati omiljeno štivo prepuno humora, akcije i neobičnih likova, odnosno svega onoga što najviše vole!

Kupi knjigu

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije