Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teatar pocoloco

Hit slikovnica "Pita moja mama imate li jedno jaje" uskoro i u kazalištu

Josip Mikacic/PIXSELL
08.02.2024.
u 09:30

Lutkarsko-glazbenu predstavu Teatra Poco Loco gledat ćemo već nakon ljeta u režiji Renate Carole Gatica

Hit slikovnica naše umjetnice Tisje Kljaković Braić uskoro će zaživjeti i na kazališnim daskama. Priča o djevojčici Nastji, autoričinoj kćeri, simpatičnog naziva "Pita moja mama imate li jedno jaje" objavljena je krajem prošle godine u izdanju Bodonija, a sada će oni najmlađi u njoj moći uživati i u adaptaciji Teatra Poco Loco.

– U Teatru Poco Loco veliki smo fanovi Tisje i njezinih radova. Slikovnicu sam odmah kupila i poklonila našim dramaturginjama Maji Katić i Dunji Fajzić, a kad smo vidjele kako ona dobro komunicira s ciljanom publikom i reakcije naših zagrebačkih klinaca na te splitske likove i dijalekt, odmah smo shvatile kako bi bila dobra ideja to postaviti i na sceni. Iako je slikovnica naizgled jednostavna, dosta je slojevita, ima raznolike likove i u sebi sadrži velik dramski potencijal – kazala nam je Renata Carola Gatica koja će predstavu i režirati.

Na njoj će početi raditi ovog proljeća, a premijeru najavljuju već za sami početak iduće kazališne sezone. Trenutačno su, kaže nam redateljica, i u dogovorima za koprodukciju s Gradskim kazalištem lutaka Split te predstavu planiraju u formi zanimljivog dramsko-lutkarsko-glazbenog ostvarenja.

– Bit će to predstava malog formata kakvi lako putuju te bismo je voljeli dovesti djeci po cijeloj Dalmaciji i otocima. Također, Tisja Kljaković Braić pridružit će nam se kao likovna oblikovateljica! Ovo joj je prvi put da će se okušati u kazališnoj scenografiji, no sjajna je slikarica i umjetnica te smo žarko željeli da i ona sudjeluje – otkrila nam je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije