Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
venecijanski festival

Hadžihafizbegović nagrađen za ulogu u filmu Ognjena Sviličića

emir
Foto: HAVC
1/5
06.09.2014.
u 19:56

Hadžihafizbegoviću je ovo drugi put da surađuje na filmu sa Sviličićem nakon što su postigli veliki uspjeh s filmom "Armin".

Bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović nagrađen je specijalnim priznanjem žirija prestižnog međunarodnog filmskog festivala u Veneciji!

Žiri je Hadžihafizbegovića nagradio za najbolju mušku ulogu u filmu "Takva su pravila" našeg redatelja Ognjena Sviličića, koji je u Veneciji prikazan u programu "Horizonti". Film  "Takva su pravila" je obiteljska drama o roditeljima koji se nose sa tragičnim gubitkom maloljetnog sina, a uz Emira Hadžihafizbegovića, glavnu žensku ulogu u filmu tumači Jasna Žalica.

– Ovo je najvažnije priznanje u mojoj karijeri. Želim zahvaliti svima, od partnerice Jasne Žalice preko vozača na setu do producenata. Nosim ovu nagradu iz Venecije za hrvatski film ushićen i zadovoljan, ali i odgovoran za uloge koje su preda mnom. Drago mi je da sam nagradom obradovao i hrvatsku i bosanskohercegovačku kinematografiju – izjavio je Hadžihafizbegović nakon primanja nagrade.

Takva su pravila redatelja i scenarista Ognjena Sviličića jedan je od 17 dugometražnih naslova koji su se natjecali u Horizontima, službenom programu Venecije. Film je nastao u hrvatsko-francusko-srpsko-makedonskoj koprodukciji, a uz potporu francuskog Nacionalnog centra za kinematografiju (CNC) – fonda Aide aux cinémas du monde.

>>'Vidio sam takve strahote u ratu da spavam samo dva sata dnevno'

>>Kod nas se događa nešto vrijedno i na to treba naviknuti svijet

>>Sviličićev 'Takva su pravila' u natjecateljskom programu 71. Mostre!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije