Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrade Vitez

Grigor Vitez za Marijanu Jelić, Nadu Mihelčić i Sanju Lovrenčić

sanja lovrenčić osvojila viteza
arhiv vl
28.02.2011.
u 12:53

Nagrade Grigor Vitez koje dodjeljuje Savez društava Naša djeca dobili su Sanja Lovrenčić i Nada Mihelčić za tekst te Marijana Jelić za ilustraciju. Zlatnu pticu nagrade Grigor Vitez dobio je Zvonimir Balog

U godini kada se obilježava stota godišnjica rođenja pjesnika Grigora Viteza, istoimene nagrade koje dodjeljuje Savez društava Naša djeca za tekst dobile su Sanja Lovrenčić i Nada Mihelčić, dok je Marijana Jelić nagrađena za ilustraciju. Zlatnu pticu nagrade Grigor Vitez dobio je Zvonimir Balog.

Dodjela nagrada je 2. ožujka u 18 sati u Zagrebačkom kazalištu lutaka. Sanja Lovrenčić nagrađena je za tekst knjige "Noina mačka i drugi igrokazi" koju su objavila Mala zvona, dok je Nada Mihelčić nagrađena za tekst knjige "Pustolovine Arna i Điđija" koju su objavili Izvori. Marijana Jelić nagrađena je za ilustracije knjige "Čudnovata kuhinja Lize Brljize" Sonje Zubović koju su autorice objavile u vlastitoj nakladi. Nagrada Grigor Vitez dodjeljuje se četrdeset i tri godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije