Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kazalište

Gradski čelnici još nisu odlučili hoće li Mucalo biti v.d. intendanta

Najprije se mora sastati Odbor za izbor i imenovanja, koji Gradskom vijeću podnosi konkretan prijedlog
22. lipnja 2010. u 16:00 5 komentara 1 prikaza
'10.06.2010., Split- Dusko Mucalo, novi intendant Hrvatskog narodnog kazalista, pred kazalistem.  Photo: Nino Strmotic/PIXSELL'
Foto: 'Nino Strmotic/PIXSELL'

Hoće li Duško Mucalo biti imenovan v.d. intendantom HNK Split, hoće li biti raspisan novi natječaj i hoće li Grad pokrenuti upravni spor zbog odbijenice ministra Biškupića, još je neizvjesno. Najprije se mora sastati Odbor za izbor i imenovanja koji Gradskom vijeću podnosi konkretan prijedlog, a treba najmanje sedam dana za sazivanje Gradskog vijeća.

Čelnici Splita prekjučer su bili zauzeti protokolom (u gradu je zasjedala Vlada i priređeno je primanje za antifašističke borce), pa za postavljanje v.d. intendanta nisu imali vremena. A još nisu ni dobili informaciju da je zaprimljena službena obavijest Ministarstva kulture o odbijanju Mucala za intendanta. Jučer je bio praznik, nisu radili. Možda tek danas nešto odluče.

– Moram pričekati odluku Gradskog vijeća – jedino je što nam je jučer kazao Duško Mucalo. (mpk)

Na Papuku pronađena dva smrznuta tijela
NEZAPAMĆENA TUGA
Detalji tragedije na Papuku: Smrznuti muškarci bili su šogori. Nosili su tenisice i bili bez jakni
Online panel
Online panel
U čak 30 posto teških slučajeva “korone” izolirana i bakterija
  • Karla:

    Ne znam da li je Mucalo prikladan ili ne, ali pitam se koliko je i Biškupić \"prikladan\" obzirom da odobrene \"performanse\" u našem kulturnom muzeju MSU među koje spada i javno masturbiranje golih muškaraca na klupama u muzeju! Masturbiranje koje ... prikaži još! je zakonom zabranjeno na javnom mjestu, dozvoljeno je, eto, zahvaljujući našem ministru kulture u javnoj ustanovi MSU!!! Pa zar je to uimjetnost? Po kojim kriterijima? Zaista, sumrak kulture ....

  • pin:

    Nemojte ljudi Biškupića napadati zbog gluposti. Ovaj blesavi Mucalo ne može voditi HNK Split. On ne može voditi HNK Split i on ne može voditi HNK Split. On je budala, klaun, poslušnik, debil, kretenoid. On je Kerumov posilni. On ne ... prikaži još! zna ništa. On je propali ekonomist i trećerazredni estradnjak. On je ništa i nitko. Nemojte ga podržavati. To nema nikakve veze s politikom. Ne može. Ne zna. Nesmije. A Kerum je isto tako kreten prve kalse koji će Slit odvesti u propast, a njegove retardirane izjave rezultirat će agresijom, nasiljem i tragedijama.

  • tesla moj ponos:

    Biškupić je dugi niz godina gluh, nijem i ćorav. Nije vidio niti jedan problem u splitskom kazalištu a sada sebi uzima za pravo kao veliki ministar da kaže kako mu je trebalo hrabrosti da pročita Mucalov program. Nije on u ... prikaži još! svom životu pročitao nijedan program pa čak niti program za predstavu ! Neka ode pogledati u Muzej suvremen umjetnosti kako Slovenac mastrubira na naše kulturne Hrvatice. Nisu mogli među Hrvatima naći poštenog kuronju da masturbira nego su našli Slovenca ! KAKO ĆE ONDA NAĆI POŠTENOG I KULTURNOG INTENDANTA ??? Zašto onda jedan Hvaranin s Hvara na kojem odavno postoji kazalište ne može biti najobičniji intendant ! ??