Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za doprinos kulturi

Gradonačelnik dodijelio medalju Grada Zagreba maestru Dmitriju Kitajenku

Zagrebačka filharmonija
Foto: Zagrebačka filharmonija
1/5
18.10.2015.
u 16:53

Zagrebačka filharmonija je pod ravnanjem svog umjetničkog savjetnika, velikog maestra Dmitrija Kitajenka, održala dvije velebne glazbene izvedbe, prepune raskošnog zvuka, u filharmonijskom Crvenom i Bijelom ciklusu.

Maestro Kitajenko vrlo je dobro poznat zagrebačkoj publici koja s neskrivenim zadovoljstvom dolazi, i još zadovoljnija odlazi, na koncerte kojima dirigira.

Za svoj doprinos hrvatskoj kulturi i neprocjenjiv umjetnički doprinos radu Zagrebačke filharmonije primio je Medalju Grada Zagreba koju mu je uručio gradonačelnik grada Zagreba, g. Milan Bandić.

Zagrebačka filharmonija ponosna je što maestra Kitajenka već nekoliko sezona može smatrati svojim umjetničkim savjetnikom, pod čijom dirigentskom palicom orkestar otvara sasvim nova poglavlja svoje glazbene uspješnosti i kvalitetu umjetničkog izričaja diže na sasvim novu razinu.

Ovom prilikom orkestar je posebno zahvalio svom dirigentu za sve glazbene bravure na koje je maestro Kitajenko orkestar nadahnuo, i kroz koje ga je suvereno vodio. Ravnatelj Zagrebačke filharmonije, g. Mirko Boch, uručio je Maestru zlatni medaljon s likom Lovre von Matačića kao najviše odlikovanje orkestra dirigentu. Na ovom koncertu, obilježenim vrhunskim umjetničkim dosezima u interpretaciji djela velikana glazbenog stvaralaštva, Wolfganga Amadeusa Mozarta i Gustava Mahlera, solistički dio koncerta pripao je mladoj i talentiranoj pijanistici Yeol Eum Son, dobitnici brojnih prestižnih nagrada.

Nakon ovakvog koncerta, uvjereni smo da ćete i sljedećeg petka, 23. listopada, poželjeti provesti večer u društvu Zagrebačke filharmonije i otkriti filharmonijski zvuk u Plavom ciklusu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije