Naslovnica Kultura Kazalište

Gradnja Isabelle Schad i Saše Božića na plesnom festivalu u Švicarskoj

Polazeći od opisa jazbine kao metafore za tijelo, njegove organe i sekrete,izvođači ispituju prostor pozornice kao organe ljudskog tijela
16. studenoga 2015. u 12:51 0 komentara 10 prikaza
Scena iz predstave
Foto: arhiva &TD

Zagrebačka produkcija predstave Gradnja Isabelle Schad i Saše Božića, čija je berlinska verzija svoju premijeru doživjela prošle godine u Uferstudios u Berlinu, a zagrebačka u sklopu Ganz novog festivala, pozvana je na gostovanje na švicarski međunarodni festival plesa Tanzfestival Winterthur 18. studenog 2015.

Berlinska koreografkinja Isabelle Schad i francuski umjetnik Laurent Goldring 2012. godine kreirali su solo Der Bau (Gradnja), za koji im je istoimena novela Franza Kafke poslužila kao inspiracija. Polazeći od opisa jazbine kao metafore za tijelo, njegove organe i sekrete, ispituju prostor pozornice kao organe ljudskog tijela. U tome im pomaže i  70 crnih vreća  koje koriste u predstavi i koje služe kao sve ono materijalno: naglašavaju vidljivost, produžuju tijelo u okolni prostor. Materijalni pokret grupe izvođača stvara prostorno putovanje koje se nalazi negdje između paradoksalnih krajolika, apstraktne slike i pokretne skulpture. Predsravu izvode: Nikolina Komljenović, Iva Hladnik, Josipa Bubaš, Nataša Kopeč, Niko Bokan, Jure Radnić i Damir klemenić.

f
OSOBNO ISKUSTVO
Kako mi je LUNA 2 spasila pripreme za vjenčanje najbolje prijateljice

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.