Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DJEČJE KAZALIŠTE

Gostovanja 'Male scene' po Hrvatskoj

mala scena
mala scena
29.09.2009.
u 14:00

Kazalište Mala scena gostuje ovaj tjedan u Križevcima i Koprivnici i to s hit predstavama "Vanda" redateljice Snježane Banović i "Antuntun" redatelja Ivice Šimića.

Kazalište "Mala scena" gostuje ovaj tjedan u Križevcima  i Koprivnici.
Predstava za mlade "Vanda" bit će izvedena 29. rujna u 11.30 i 13 sati u Hrvatskom domu Križevci, a predstava "Antuntun" igrat će 2. listopada u 18 sati u POU  Koprivnica.  

Predstava "Vanda" nastala je prema romanu nagrađivane spisateljice Silvije Šesto  Stipaničić. Predstavu "Vanda" prilagodila je i režirala Snježana Banović, a naslovnu ulogu igra mlada zvijezda Iva Visković, dok u ostalim ulogama nastupaju Anica Kovačević, Ana Majhenić i Dražen Bratulić.

Vanda je 13-godišnja tinejdžerica koja teško prihvaća maminu trudnoću i koja ima puno problema s matematikom, i s tatom koji je živčan i koji nikad nije doma, i s Igorom koji je čudno gleda... Ipak, Vanda nema problema s tetom Zlatom, kućnom pomoćnicom, koja je svesrdno izvlači iz mreže problema dokazujući time kako nam i problemi, poput vitamina, pomažu u sazrijevanju.

Dinka Jeričević osmislila je scenografiju, a kostimografiju potpisuju
Dženisa Pecotić i Emina Tataragić. Za glazbeni pomak, neuobičajen za tinejdžersku predstavu, zaslužna je redateljica Banović koja uz poznate operne  arije Carmen, Figaro i Traviatu mladima poručuje da je vrijeme za povratak  klasicima, a koreografiju uz ove poznate taktove napravila je Zagorka Živković.  Glumci će i sami na kraju predstave pokazati svoje pjevačko umijeće.

Predstava "Antuntun"

"U desetom selu živi Antuntun, u njega je malko neobičan um...", svima su poznati   stihovi jedne od kultnih domaćih pjesama za djecu, autora Grigora Viteza.  Generacije djece odrastale su uz ovu pjesmu, a poznati junak Antuntun 2006. godine zaživio je na daskama kazališta "Mala scena", u režiji Ivice Šimića.  Antuntuna glumi Damir Klemenić, a uz njega igraju Nina Kaić i Marija Borić.

Redatelj Šimić dočarao je svu posebnost dječjeg svijeta i dječjeg načina razmišljanja o svakodnevnim, sasvim običnim stvarima, ali na pomalo neobičan  način. Predstava veliča i slavi dječji svijet mašte. To je Deseto selo u kojem živi  Antuntun i u kojem vrijede neka druga pravila i neke druge zakonitosti od onih u ovom našem, odraslom, Prvom selu. Predstava također podržava pravo na  različitost svakoga od nas pa tako i mnogih Antuntunova i Antuntunčica među nama. Predstava je namijenjena djeci od četiri godine na više.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije