Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSKLUZIVNO

Gost zagrebačkog Eurocona bit će Tim Powers

Powers i Depp
Corvus books via Twitter
08.05.2011.
u 14:22

Neslužbeno smo doznali da iduće godine na SFeraKon, koji će istodobno biti i Eurocon, kao gost dolazi pisac po čijem su romanu upravo snimljeni "Pirati Kariba 4"

Američki pisac Tim Powers, autor kultnih "Anubisovih vrata" i romana "Na čudnijim plimama" po kojem je snimljen najnoviji nastavak popualrnog Disneyeva filmskog serijala, bit će glavni počasni gost SFeraKona/Eurocona krajem travnja iduće godine. 

Jedan od preteča pokreta "steampunk" i osobni prijatelj legendarnog ZF pisca Philipa K. Dicka, Powers se specijalizirao za tzv. "tajne povijesti", romane u kojima se tajanstveni povijesni događaji - koji moraju biti točno onakvi kakve je povijest zabilježila, bez ikakvih prekrajanja - objašnjavaju magijskim uplivima. Najviše je to izraženo u gusarskom romanu "Nepoznate plime", čiji je hrvatski prijevod nedavno reizdan povodom skore premijere filma.

Od turske opsade Beča 1529. (roman "Kad tamno istekne", nedavno izdan u hrvatskom prijevodu), preko osamnaestostoljetnog Londona u "Anubisovim vratima" i engleskih romantičarskih pjesnika u "Naporu njezine pažnje" do hladnog rata i prebjega Kima Philbyja u "Kazuj!" ili Hollywooda četrdesetih u "Tri dana do nikad", Powersovi romani osvojili su publiku i kritiku i dobili brojne nagrade.

Prije našeg, zagrebačkog Eurocona, Powers će ovo ljeto biti i počasni gost Worldcona, svjetske ZF konvencije u Renou u Nevadi, što dovoljno govori o ugledu i reputaciji tog pisca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije