Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
filmske ocjene
Povratak na članak

Gospodar prstenova neravnopravan je prema ženama

Feministički kriterij prva je ovih dana uvela Švedska, prema Bechdel testu film mora imati dva ženska lika koji će međusobno razgovarati, ali ne o muškarcima. Zatvorski, vojni ili kaubojski filmovi moraju redefinirati svoja pravila

Komentari 6

AU
autoritet
17:10 08.11.2013.

Zaboga, pa neće valjda feminiskinje i ovo zagaditi svojim brbljarijama!

VL
VE
verica2
09:41 09.11.2013.

Ovo je najradikalniji i najbesmisleniji oblik cenzure! Znači li to da bi se moglo propisati koliko u romanu, priči, pjesmi ili novinskom članku moralo biti ženskih likova. Zemljo otvori se!

VL
HR
hrwoje
15:41 08.11.2013.

Može li borba za ravnopravnost spolova biti idiotskija? Što je sljedeće - kvote svih ljudskih odnosa?

VL
NE
NebitanTJ
18:07 08.11.2013.

Lijeva ideologija odavno vrši teror nad umjetnošću. Ideologijsku borbu prikazuju kao modernu umjetnost gdje se sve što oni nisu ne smatra umjetnošću. Dakle, prisvajaju pojam umjetnika. Primjer: na ulici sjedi neki neoprani mladić koji se smatra anarhistom. Neoprane i masne kose i prljavih ruku tapka u neki komad drveta i napušen bulji u nebo. Nije poanta da on tapka nešto pametno. Poanta je da on gadno svira i da ga se ne može slušat i da smrdi za po*izdit, ali kao takav provocira zdrav razum i on je umjetnik. Čisti art, čista umjetnost. Nakon što su si odlučili prisvojiti umjetnost, sada su kao pravi gazde odlučili napraviti okvire i uvjete što umjetnost je.

VL
MA
mare0801
19:25 08.11.2013.

ja kao feministkinja po uvjerenju,a ne po članstvu u nekoj od organizacija,koje se bave često vrlo korisnim akcijama,ali i glupostima tipa predstava "Vaginini monolozi",otvoreno ću reći da je ovo teško sranje koje s feminizmom nema veze. Svaka majka koja uspijeje odgojiti sina u muškarca koji poštuje žene,u muškarca koji se ne srami prošetati s kolicima i oprati suđe,promijeniti pelenu i slično učinila je više za ravnopravnost žena od ovakvih nebuloznih ideja.

VL
BU
burza
21:05 11.11.2013.

Kuda ibe ovaj svijet -zemljo otvori se

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.