Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert u Bazilici

Goranovci i Kranjčević slavili 
uz Mokranjčevu Liturgiju

26.02.2017., Zagreb - Koncert Akademskog zbora Ivan Goran Kovacic pod ravnanjem maestra Vladimira Kranjcevica u bazilici Presvetog Srca Isusova.  Photo: Robert Anic/PIXSELL
VL
Autor
Derk
28.02.2017.
u 11:33

Goranovci su pjevali Mokranjčevu Liturgiju u čast maestra Kranjčevića

Dva su bisera duhovne glazbe obilježila period u kojem je između 1974. i 1987. godine Vladimir Kranjčević vodio Akademski zbor Ivan Goran Kovačić. Jedan je Hrvatska misa Borisa Papandopula, drugi Liturgija sv. Jovana Zlatoustog Stevana St. Mokranjca. Liturgiju su ove nedjelje u dirljivo punoj bazilici Presveta Srca Isusova u Zagrebu nadahnuto otpjevali bivši goranovci pod vodstvom Vladimira Kranjčevića, uz iskusnog baritona Miroslava Živkovića. Koncert je organiziran u povodu osamdesetog rođendana maestra Kranjčevića koji se obilježava u zagrebačkim ansamblima još od kraja prošle godine.

Iako Liturgiju nisu pjevali od sredine osamdesetih godina prošlog stoljeća, kada su je izvodili uz nedavno preminulog tenora Nicolaija Geddu u dvorani Lisinski, nastupom u bazilici pjevački veterani pokazali su iznimnu muzikalnost i vokalnu ujednačenost. Vrhunci izvedbe svakako su bili Heruvimska pjesma i Tebe pojem. Svakako treba pohvaliti i trud korepetitora Zlatana Sindičića koji je omogućio dirljiv koncert koji ima i nezaobilaznu, snažnu ekumensku poruku. 

Ključne riječi

Komentara 2

BA
barkod
13:06 28.02.2017.

Prekrasna večer u Bazilici , Palmotićevoj ulici. Glazbeni doživljaj par excellence.Bravo Mo Kranjčević , Bravo Goranovci , Bravo M. Živković.

ZN
zanne.nevenka
17:07 28.02.2017.

prekrasno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije