Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanje

Goranka Horjan potpredsjednica mreže europskih muzeja

'horjan_nnn_zag_241110'
''
25.02.2011.
u 10:57

Europski muzejski forum najpoznatiji je po tradicionalnom natječaju za najbolji muzej

Na godišnjem sastanku upravnog odbora Europskog muzejskog foruma (EMF) u Liverpoolu ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Goranka Horjan izabrana je za potpredsjednicu ove ugledne europske muzejske mreže.

Europski muzejski forum javnosti je najpoznatiji po tome što svake godine organizira izbore za nagradu EMYA (European Museum of the Year Award) – kojom međunarodni panel sudaca EMF-a bira najbolji muzej među prijavljenim novim muzejskim projektima. Svake godine četrdesetak novih ili obnovljenih muzeja kreće u utrku za prestižne nagrade i priznanja. Natječu se mali i veliki muzeji, a okosnica procjene kvalitete jest javna uloga muzeja i njegov odnos prema posjetiteljima u svim aspektima rada i oblikovanja prostora.

Uz glavnu nagradu EMYA za najcjelovitije postignuće, dodjeljuje se i nagrada Vijeća Europe koju uručuje ova organizacija za promicanje svojih ključnih vrijednosti, zatim nagrada Kenneth Hudson koju dodjeljuje Upravni odbor EMF-a za inovativna i smjela ili pak kontroverzna postignuća u struci, dok Silleto nagrada ide projektima koji najbolje uključuju lokalnu zajednicu i volontere. Dodjeljuje se i nekoliko posebnih priznanja za specifična postignuća.

Ovogodišnja ceremonija održati će se u Bremerhavenu u Njemačkoj od 18. do 21. svibnja 2011. a domaćin je Njemački emigracijski centar (German Emigration Centre) koji je bio dobitnik EMYA 2007. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije