Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPAŠENE KABINE

Gondole našle novi dom na terasi zagrebačkog rock-kluba Jabuka

GK Jabuka
08.06.2011.
u 21:00

Spasili smo komadić starog Zagreba. Gondole su se savršeno uklopile u šarenilo pandi koje je na zidovima oslikao Lunar. Sve je povezano, jer pande su ugrožena vrsta baš kao i Jabuka i 'jabučari', kaže prvi čovjek Jabuke Marin Stiv Viduka

Dvorište kultnog zagrebačkog rock-kluba Jabuka na Jabukovcu odnedavno krase šarene putničke kabine žičare, popularne gondole, koje je ZET bio ponudio u javnu prodaju.

Poljubac u gondoli
– Doznali smo da te gondole idu u otpis, brzo smo reagirali, organizirali se i uspjeli kupiti deset komada koji su sada u vlasništvu kluba. Svi smo presretni zbog toga, jer to je spašeni komadić starog Zagreba. Ostatak kabina koje su prodane sigurno će završiti u nekim privatnim dvorištima i Zagrepčani ih više neće imati prilike vidjeti – objašnjava prvi čovjek GK Jabuke Marin Stiv Viduka.

No, zato svi koji dođu u Jabuku mogu zaviriti u stare kabine koje su nekada prevozile izletnike na vrh Medvednice. U intimi kabina spašenih od propasti i ljubavni će poljubac u rock-klubu dobiti romantičniju notu. Žičara “Sljeme”, jedan od simbola Zagreba, puštena je u promet 27. srpnja 1963. godine, a zauvijek je zatvorena u ljeto 2007. godine, nakon kvara na elektromotoru za koji je procijenjeno da nije isplativ za saniranje. Gondole plave, žute i crvene boje koje su pronašle novi dom na terasi kluba, savršeno su se uklopile uz pande na zidovima koje je oslikao majstor grafita Lunar. Tako je popularni rock-klub, koji neki nazivaju mračnom rupom, dobio najšareniju i najveseliju terasu na kojoj mu zasigurno zavide i svi klinci iz susjedstva.

Ugrožene vrste
– Sve je povezano, jer i pande su ugrožena vrsta, baš kao i Jabuka i njezini posjetitelji - “jabučari”, koji poput panda često imaju tužan izraz lica, jer se ne mogu snaći u noćnom životu prepunom cajki i jeftine zabave. Inače, kabine su prava atrakcija, a kad ih stariji “jabučari” vide, samo uzdahnu “Joooj, gondole” i zasjaji im suza u oku. Moramo ih još malo dotjerati i popraviti kvake – poručuje Stiv.
 A netko se na Facebooku našalio kako bi trebalo instalirati žičaru do Jabuke, da se ekipa ne mora mučiti pješačenjem uzbrdo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije