Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hnk split

Golovko ne želi novi mandat, ali najavljuje nove koprodukcije

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/2
21.09.2018.
u 14:02

Splićane u novoj sezoni čeka pet dramskih te po dvije operne i baletne premijere, a najavljena je i jača suradnja s riječkom i osječkom operom

Neću se prijaviti na novi natječaj za intendanta HNK Split, izjavio je Goran Golovko kojem 1. listopada istječe mandat. Kazališno vijeće uputilo je Gradskom vijeću prijedlog da ga imenuje v.d. intendantom, ali dok to vijećnici ne usvoje, Golovko ne želi izlaziti s imenima najbližih suradnika za to razdoblje.

Za sezonu 2017./2018. koja će se odvijati pod motom “Nerma ljubavi bez drame, nema drame bez ljubavi” splitski teatar priprema dvije operne, pet dramskih i dvije baletne premijere. U koprodukciji s HNK Osijek koje “daje” režiju, scenu i kostime, Splićani će izvesti Verdijevu operu “Trubadur”, a s HNK Ivana pl. Zajca po istom receptu Bellinijevu “Normu”. Zauzvrat, HNK Split Rijeci će pripomoći postaviti “Madame Butterfly”, a Osijeku “Fausta” ili “Luciju di Lammermoor”.

– Već dugo govorimo o potrebi veće suradnje. Imamo oko 4 milijuna stanovnika i 4 operna ansambla. Moramo surađivati ne samo zbog opstanka nego i zbog podizanja kvalitete – istaknuo je Golovko dodajući da se kroz sve najavljene naslove provlači kompleksno pitanje obitelji.

Na velikoj sceni publika će moći vidjeti premijere drama “Paralelni svjetovi“ Mirka Gavrana, “Kušnja” Arthura Millera i “Umišljeni bolesnik” Molierea, a na Sceni 55 “Malu Moskvu” Tomislava Zajeca u koprodukciji s PlayDramom i “Obitelj” Dennis Kelly. Balet najavljuje premijeru “Coppelia” u koreografiji Airvasa Leimanisa te plesni komad “O jednoj mladosti” u koreografiji Igora Kirova.

>> Izložba posvećena jugoslavenskoj arhitekturi hit u New Yorku

1/9

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije