Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Galeriji Zvonimir

Godišnja izložba članova Hrvatskog društva karikaturista

2CELLOS iz pera Davorina Trgovčevića
arhiva VL
30.10.2012.
u 13:58

Na izložbi se predstavlja pedesetak članova društva sa stotinjak radova, a mogu se vidjeti i radovi s nedavno održane izložbe hrvatske karikature u Francuskoj koja je održana u sklopu velikog predstavljanja hrvatske kulture u Francuskoj

U galeriji MORH-a „Zvonimir“ u Zagrebu (Bauerova 33) u petak 2. studenog u 18 sati otvara se Godišnja izložba karikatura članova Hrvatskog društva karikaturista. Izložba ostaje otvorena do 9. studenog, a može se razgledati radnim danom, od 11 do 18 sati. Ulaz je slobodan. 

Ova izložba nastavak je nastojanja hrvatskih karikaturista da svoje radove predstavi što širem krugu publike. Na izložbi se predstavlja pedesetak članova društva sa stotinjak radova, a mogu se vidjeti i radovi s nedavno održane izložbe hrvatske karikature u Francuskoj koja je održana u sklopu velikog predstavljanja hrvatske kulture u Francuskoj.

Hrvatsko društvo karikaturista osnovano je 1985. godine, okuplja gotovo sve hrvatske karikaturiste s ciljem da pomogne svojim članovima u razmjeni informacija i iskustava, promicanja karikature u Hrvatskoj te promicanja hrvatske karikature u svijetu. Hrvatski su autori sudjelujući na brojnim svjetskim festivalima karikature osvojili niz značajnih nagrada i priznanja te tako doveli hrvatsku karikaturu u sam vrh europske i svjetske karikature.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije