Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biografski film

Glumica Naomi Ackie osvaja kao Whitney Houston

IMDb
08.08.2023.
u 09:50

Na svim televizijskim glazbenim kanalima trenutačno je sve puno glazbe Whitney Houston jer uskoro pred publiku stiže film o njenu životu i radu naslovljen "I Wanna Dance with Somebody" prema njenu slavnom hitu iz 1987. godine. U tim je reklamama jasno da ćemo dobiti još jedan veliki glazbeni film, koji će ujedno biti i fino ispolirana bajka, što se i može očekivati od sadržaja koje je morala odobriti njena obitelj, tj. nasljednici autorskih prava na njenu glazbu.

Sve u svemu, scene su senzacionalne, među ostalima one koje uključuje trenutke iz njena djetinjstva i mladosti u Houstonu, fascinaciju gospel zborovima, a tu je i njen prvi nastup na pozornici kao i susret s dugogodišnjim menadžerom Cliveom Davisom. Naravno, za priču o njenu životu ključna je i udaja za Bobbyja Browna, a posebno su dojmljive scene u kojima su autori filma rekonstruirali njezin senzacionalni nastup na Super Bowlu i uzbudljivu izvedbu američke himne "Star Spangled Banner". Što je s njenim pravim životom? Što je sa zloporabom droga kao i načinima na koje ju je zlostavljao suprug? Ako se sudi prema do sada dostupnim materijalima, reklo bi se da o tome neće biti ni riječi, a jasno je i po promjeni redateljica. Prva koja je počela projekt bila je Stella Meghie, koja je od njega odustala i to, kako je sama rekla, "zbog kreativnih razlika" dodavši da je rad na tom filmu bio mukotrpan.

U konačnici ovu biografsku dramu kao redateljica potpisuje Kasi Lemmons i to prema scenariju Anthonyja McCartena. Redateljica je u nekoliko intervjua svjedočila da je najteža bila potraga za glumicom koja će na velikom platnu utjeloviti slavnu glazbenicu.

– Gotovo cijelu godinu proveli smo u iscrpljujućoj potrazi za glumicom koja bi mogla utjeloviti Whitney Houston – izjavila je redateljica. Na koncu je njen odabir bila Naomi Ackie, britanska glumica koja je najpoznatija po ulozi Jannah u filmu "Ratovi zvijezda: Epizoda IX – Uspon Skywalkera". Za nju je redateljica rekla:

– Bila sam dirnuta njezinom sposobnošću da uhvati scenski život globalne ikone istovremeno prikazujući njen unutarnji život i ljudskost.

Mlada glumica, koju smo gledali i u filmovima "'The End of the F***ing World" i "Mala sjekira", odličan je dojam ostavila i na članove obitelji pokojne pjevačice jer je njena šogorica Pat Houston, koja je ujedno i producentica ovog filma, rekla je da je Ackie "odabrana na temelju njezine kvalitetne izvedbe i duboke predanosti da postane žena koju smo svi voljeli".

Tijekom odabira glumaca podjednako je važno bilo odabrati pravoga glumca za ulogu Bobbyja Browna, problematičnog supruga Whitney Houston. Za tu je ulogu odabran Ashton Sanders, 25-godišnji glumac, ujedno i R&B zvijezda. Iz njegove dosadašnje filmografije izdvajaju se uloga tinejdžera Chirona u Oscarom nagrađenom filmu "Mjesečina", kao i uloga u filmu "Juda i crni mesija", koji je također bio nominiran za Oscara.

Sudeći po svemu tome, igrani će film biti miljama udaljen od stvarnosti, koja je kada je u pitanju Whitney Houston, bila puna kontroverzi. Naime, povijest glazbe ovu talentiranu glazbenicu nevjerojatnoga glasa pamti kao superzvijezdu i svojevrsnu američku glazbenu princezu jer bila je najnagrađivanija pjevačica u povijesti te je zaradila milijune dolara i imala više uzastopnih prvih mjesta na top-listi od Beatlesa, ali je istovremeno bila nesretna žena koja je umrla sa samo 48 godina. A upravo je to odlično prikazao redatelj Nick Broomfield u svom hvaljenom dokum​entarcu "Biti svoja".

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije