Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proslavila ih "Murina"

Glasujte za Hrvatsku: Kornati u utrci za najbolju europsku filmsku lokaciju

Antitalent
25.11.2021.
u 11:24

U zanimljivi izbor Europske mreže filmskih komisija ove godine ponovno je ušla i Hrvatska.

Nakon niza nagrada filmu “Murina”, pa i one na prestižnom festivalu u Cannesu, stiže još jedno priznanje za koje je film redateljice Antonete Alamat Kusijanović zaslužan neposredno.

Naime, Nacionalni park Kornati, u kojem je film sniman izabran je među pet finalista izbora Europske mreže filmskih komisija (Izbor EUFCN) za najbolju europsku filmsku lokaciju. Konkurencija je prilično jaka, a u njoj su Berlin za seriju “Damin gambit”, dvorac Cahir u Irskoj za film “Zeleni vitez”, Málaga u Španjolskoj za četvrtu sezonu serije “Kruna” i Stadlandet u Norveškoj za film “Dina”.

O pobjedniku odlučuju glasovi publike, a glasanje je otvoreno do 31. siječnja 2022. na službenoj stranici EUFCN-a. Treba napomenuti da svi koji glasaju postaju dio nagradne igre i ulaze u bubanj, a nagrada je posjet pobjedničkoj lokaciji. Iz HAVC-a napominju kako je EUFCN-ov žiri za dodjelu nagrade ocijenio sve prijavljene lokacije, obraćajući posebnu pozornost na značajnu ulogu koju one imaju za priču, te njezino inovativno korištenje u sklopu audiovizualnog djela. Priznanje pobjedniku bit će uručeno u veljači 2022. na Europskom filmskom sajmu u Berlinu.

Inače, Nagrada za najbolju lokaciju inicijativa je koja slavi suradnju između filmskih komisija, lokacija u Europi i filmskih profesionalaca, a dodjeljuje se petu godinu zaredom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije