Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera Gounodove opere Faust večeras u Rijeci

Veliki bas Giorgio Surian vraća se u rodni grad kao Mefisto

Faust
Foto: HNK Ivana pl. Zajca
28.03.2014.
u 16:53

Dirigira Nada Matošević Orešković, a redatelj Krešo Dolenčić na riječkoj pozornici obnavlja i osvježava svoju uspješnu splitsku predstavu

Gounodova opera Faust doživjet će u riječkom HNK Ivana pl. Zajca, u petak 28. ožujka 2014. s početkom u 19.30 sati premijeru pod dirigentskim vodstvom maestre Nade Matošević Orešković i u režiji Krešimira Dolenčića koji obnavlja i u Rijeku prenosi vlastitu predstavu iz splitskog HNK.

Pjevačka podjela je impresivna. Svjetski proslavljeni bas-bariton Giorgio Surian, između ostalog i prvak milanske Scale, vraća se u ulozi Mefista u rodnu Rijeku, na pozornicu na kojoj je i započeo svoju karijeru. Kao Faust u riječkom će HNK-u , svoj hrvatski debi ostvariti zvijezda u nastanku, rumunjski tenor Stefan Pop, čiji je repertoar, unatoč njegovoj mladoj dobi, već osvojio publiku vodećih svjetskih opernih pozornica. Na premijernoj će im se izvedbi pridružiti i Valentina Fijačko u ulozi Margarete.

U repriznim predstavama u glavnim će ulogama alternirati Sergej Kiselev u ulozi Fausta, zatim Dalibor Hanzalek, Slavko Sekulić i Siniša Štork kao Mefisto, dok će se Marijana Prohaska i Ingrid Haller izmijenjivati u ulozi Margarete. Ulogu Valentina tumačit će Siniša Hapač i Ricardo Lopez, ulogu Siebela Anamarija Knego i Vanja Zelčić, dok će Iva Mrvoš biti Marta, a Wagner Bojan Šober i Dario Bercich.

U autorskom su timu ove predstave, koja je nastala u suradnji sa Splitom, odakle su posuđeni scena i kostimi, i scenografkinja Dinka Jeričević, kostimografkinja Ana Savić Gecan, koreografkinja Snježana Abramović Milković te  oblikovatelj svjetla Boris Blidar, a projekcije potpisuju Deni Šesnić i Igor Crnković.

Veliki projekt operne predstave koja ima svoje stalno mjesto u repertoaru svjetskih opernih kuća u Rijeci je podržala INA, generalni sponzor premijerne izvedbe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije