Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danko Plevnik

Geopolitika smisla života u palači HAZU

Danko Plevnik
pixsell
09.10.2013.
u 14:13

Novovjeki utjecaj na formiranje društvenog smisla života donijeli su sekularizam, ideologije i znanost, što je otvorilo vrata geopolitici tehnologije, ekologije, interneta i civilnih udruga, tvrdi Plevnik

Što je geopolitika smisla života?

Iako je fenomen geopolitike smisla života još nedovoljno istražen, njegovi korijeni sežu do filozofije i religije kao načina života. Novovjeki utjecaj na formiranje društvenog smisla života donijeli su sekularizam, ideologije i znanost, što je otvorilo vrata geopolitici tehnologije, ekologije, interneta i civilnih udruga. Koliko geopolitika emocija i terorizma utječu na nacionalne i vjerske, a koliko na ekstremističke svjetonazore? Postoje različiti načini nametanja smisla pojedincima, narodima i državama. Ako je iza filozofskog i vjerskog smisla života kao odlučujuća poluga uvijek stajala država, kako govore primjeri Sokrata i Isusa, kakva bi struktura trebala stajati iza mondoetike iz koje bi trebao proizlaziti smisao života čovječanstva?

O tim i mnogim drugim pitanjima govori dr. sc. Danko Plevnik, politolog, novinar i publicist.Predavanje će održati u četvrtak, 10. listopada u 18 sati, u velikoj dvorani palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Uvodnu riječ u njegovo predavanje izreći će akademik Zvonko Kusić, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije