Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZRAEL U ZAGREBU

Gay ljubav Palestinca i Izraelca te crnohumorna drama o smrti

'izraelFUNNY2_nnn_kul_240513'
''
24.05.2013.
u 16:27

Dva filma u kinu Europa otvaraju Tjedan izraelske kulture i zatvaraju Festival tolerancije

Program ovogodišnjeg tjedna Izraela u Zagrebu počinje večeras u kinu Europa, projekcijama filmova \"Svijet je zabavan\" Shemija Zarhina i \"Vani u mraku\" Michaela Mayera, kojim će ujedno biti zatvoren Festival tolerancije, s kojim Izrael u Zagrebu usko surađuje.

Razigrana komedija \"Svijet je zabavan\" nominirana je za rekordnih 15 nagrada Izraelske filmske akademije, od kojih je osvojila onu za najbolji casting. U središtu radnje ekscentrična je obitelj koja se urušava zbog naglo otkrivenog tumora, misteriozne trudnoće, buđenja iz devetogodišnje kome i drugih nevolja koje su snašle njene članove, a koji istovremeno ne uspijevaju izgubiti satirični pogled na svijet koji ih okružuje. U nadi da se smrti mogu suprotstaviti smijehom, jedan od braće osniva davno ugašenu komičarsku skupinu Gashashim osvajajući iznova svoju teško bolesnu suprugu, ali i publiku u kinodvorani.

Nešto komornija priča je filma \"Vani u mraku\", koja prati nemoguću ljubav između palestinskog studenta i izraelskog odvjetnika u sredini koja ne podržava međuetničke ljubavi, pa čak ni ako su heteroseksualne. Pretačući bliskoistočni konflikt u osobnu tragediju dvojice muškaraca, debitant Mayer napustio je romantičnu stilizaciju poput one u \"Planini Brokeback\" prikazujući zabranjenu romansu surovim realizmom, što mu je donijelo niz nagrada na specijaliziranim queer festivalima, ali i na filmskim festivalima \"opće prakse\". Projekcija filma \"Svijet je zabavan\" održat će se večeras u 19 sati, a \"Vani u mraku\" igra u 21.30 sati. Ulaz je slobodan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije