Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gavella

Premijera predstave 'Nesporazum' Alberta Camusa u režiji Paola Tišljarića

senka bulić
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
14.05.2015.
u 14:15

Predstava je završni diplomski magistarski ispit iz kazališne režije ADU, a nastala je u suradnji Akademije dramske umjetnosti, umjetničke organizacije Thearte i Gradskog dramskog kazališta Gavella

Premijera predstave „Nesporazum“ Alberta Camusa, održat će se 16. svibnja u 19:30 h na sceni GDK Gavella. Predstava je završni diplomski magistarski ispit iz kazališne režije Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu čiju režiju potpisuje Paolo Tišljarić, a nastala je u suradnji Akademije dramske umjetnosti, umjetničke organizacije Thearte i Gradskog dramskog kazališta Gavella.

Francuski književnik Albert Camus, dobitnik Nobelove nagrade za književnost, rođen je 1913. godine u alžirskom gradu Mondovi. Jedna od njegovih najpoznatijih drama, Nesporazum, praizvedena je 1944. godine a njezina je tema univerzalna. Zašto živjeti? i Kamo pripadamo? ključna su pitanja kojima se bavi ova drama.

Nakon dvadeset godina Jan se vraća u svoj rodni grad. U tom hladnome mjestašcu žive Majka i Martha koje iznajmljuju sobe rijetkim putnicima u svojem svratištu. Jan nije putnik poput drugih te će njegov povratak u njima probuditi dotad skrivene čežnje, strahove i sumnje. Camusovi likovi osjećaju i slute nešto što bi promijenilo tijek događaja ali nemaju hrabrosti suočiti se s time. Ljudskost koju u nama pobuđuje Nesporazum plod je toga što nam drama pokazuje da "svi dišemo pod istim nebom" i da nema univerzalne istine, samo jednog pravog puta ili samo jednog doma. Ova predstava nije slika, ona je zrcalo.

„Nesporazum“ igraju Marija Šegvić, Senka Bulić (na fotografiji), Anja Đurinović i Tomislav Krstanović te Petra Svrtan, Tena Nemet Brankov, Glorija Dubelj i Iva Mihelić.  

>> Kazalište umire! Jesu li krivi glumci?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije