Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bratislava

Gašparovič na koncertu Varaždinskih baroknih večeri

varaždinske barokne večeri
Marko Jurinec/PIXSELL
18.10.2012.
u 09:57

Koncert ovogodišnjeg Varaždinskog baroknog festivala u Bratislavi bio je prigoda za prvo kulturno predstavljanje diplomatskom zboru novog hrvatskog veleposlanika u Slovačkoj Jakše Muljačića

U slovačkom glavnom gradu Bratislavi, u Primacijalnoj palači, sjedištu gradonačelnika Bratislave i jednom od najreprezentativnijih prostora slovačke prijestolnice, sinoć je održan odlično posjećen koncert u sklopu 42. varaždinskih baroknih večeri. Koncert hrvatskog ansambla Responsorium pod nazivom "Ljubavni napjevi hrvatskog baroka" poslušao je uz brojne uzvanike, predstavnike diplomatskog zbora i slovački predsjednik Ivan Gašparovič. Koncert ovogodišnjeg varaždinskog baroknog festivala u Bratislavi bio je prigoda za prvo kulturno predstavljanje diplomatskom zboru novog hrvatskog veleposlanika u Slovačkoj Jakše Muljačića, koji je na tu dužnost stupio 1. listopada. Koncertu je prisustvovao gradonačelnik Varaždina Goran Habuš te Jelena Zrinski Berger, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju Grada Varaždina.

– Izuzetna nam je čast što je, mogu sada već reći na tradicionalnom koncertu u Bratislavi, prvi put nazočio i slovački predsjednik Gašparovič, koji je unatoč svojim brojnim državničkim obvezama pronašao vremena da posluša hrvatske umjetnike i djela hrvatskog baroka, što je samo još jedan dokaz velikog ugleda koji Varaždinske barokne večeri uživaju ne samo u Hrvatskoj nego i u Europi. Slovačka je bila naša prva zemlja partner prije pet godina kada smo odlučili upravo partnerstvom sa stranim zemljama obogaćivati program festivala. Najbolja je potvrda tog koncepta to što se tada započeta suradnja nastavlja do današnjih dana – naglasio je Davor Bobić, ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri, koji je s Raymondom Rojnikom, ravnateljem Koncertnog ureda, izvršnog organizatora VBV-a, prisustvovao koncertu u Bratislavi. Sinoćnji koncert bio je šesto gostovanje Baroknih večeri u Bratislavi, a inozemni se koncerti nastavljaju već u nedjelju, kada Varaždinske barokne večeri gostuju u austrijskom Ossiachu nedaleko od Villacha, a taj će koncert biti početak kulturne i gospodarske suradnje s pokrajinom Koruškom.

>> Hrvatska barokna glazba na koncertima u Slovačkoj i Austriji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije