Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazališni festival

Galeb ZKM-a gostuje u Nitri u Slovačkoj

ZKM, Galeb, r. Bobo Jelčić
arhiva ZKM
27.09.2013.
u 13:35

Na festivalu će biti izvedeno 13 predstava iz Slovačke, Češke, Francuske, Mađarske, Njemačke, Poljske, Rumunjske i Hrvatske. Bave se širokim spektrom socijalnih i političkih problema, a lajtmotiv festivala sadržan je u pitanju: Očišćeni?

Predstava „Galeb“, autorski projekt Bobe Jelčića, nastao prema drami „Galeb“ Antona Pavloviča Čehova, u  izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih gostuje u subotu, 28. rujna, na uglednom 22. međunarodnom kazališnom festivalu Divadelna Nitra u Nitri u Slovačkoj.

Festival traje od 27. rujna do 2. listopada, a bit će izvedeno 13 predstava iz Slovačke, Češke, Francuske, Mađarske, Njemačke, Poljske, Rumunjske i Hrvatske. Izabrane predstave bave se širokim spektrom socijalnih i političkih problema, a lajtmotiv festivala sadržan je u pitanju: Očišćeni?

“Galeb” je premijerno izveden u siječnju 2013., a glume Ksenija Marinković, Nataša Dorčić, Jadranka Đokić, Katarina Bistrović Darvaš, Krešimir Mikić, Sreten Mokrović, Pjer Meničanin i Goran Bogdan. Na festivalu u Nitri s velikim uspjehom je 2007. godine izvedena predstava „S druge strane“ Nataše Rajković i Bobe Jelčića u produkciji Zagrebačkog kazališta mladih.

 

 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije