Naslovnica Kultura Kazalište

Galeb ZKM-a gostuje u Nitri u Slovačkoj

Na festivalu će biti izvedeno 13 predstava iz Slovačke, Češke, Francuske, Mađarske, Njemačke, Poljske, Rumunjske i Hrvatske. Bave se širokim spektrom socijalnih i političkih problema, a lajtmotiv festivala sadržan je u pitanju: Očišćeni?
27. rujna 2013. u 13:35 0 komentara 4 prikaza
ZKM, Galeb, r. Bobo Jelčić
Foto: arhiva ZKM

Predstava „Galeb“, autorski projekt Bobe Jelčića, nastao prema drami „Galeb“ Antona Pavloviča Čehova, u  izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih gostuje u subotu, 28. rujna, na uglednom 22. međunarodnom kazališnom festivalu Divadelna Nitra u Nitri u Slovačkoj.

Festival traje od 27. rujna do 2. listopada, a bit će izvedeno 13 predstava iz Slovačke, Češke, Francuske, Mađarske, Njemačke, Poljske, Rumunjske i Hrvatske. Izabrane predstave bave se širokim spektrom socijalnih i političkih problema, a lajtmotiv festivala sadržan je u pitanju: Očišćeni?

“Galeb” je premijerno izveden u siječnju 2013., a glume Ksenija Marinković, Nataša Dorčić, Jadranka Đokić, Katarina Bistrović Darvaš, Krešimir Mikić, Sreten Mokrović, Pjer Meničanin i Goran Bogdan. Na festivalu u Nitri s velikim uspjehom je 2007. godine izvedena predstava „S druge strane“ Nataše Rajković i Bobe Jelčića u produkciji Zagrebačkog kazališta mladih.

 

 

 

 

 

NOVA KOLEKCIJA
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.