Naslovnica Kultura Kazalište

Francuski akrobati i bubnjari otvorili Riječke ljetne noći

Središnji je projekt Riječkih ljetnih noći predstava "Baba Jaga je snijela jaje" prema romanu D. Ugrešić, čija je praizvedba 12. srpnja na plaži ispod nekadašnjeg hotela Park
28. lipnja 2011. u 23:03 1 komentara 3 prikaza
rijeka4
Pogledajte galeriju 1/5

Svečanošću ispred zgrade HNK Ivana pl. Zajca u utorak navečer otvorene su osme Riječke ljetne noći. Nastup zbora i orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca i solistice Kristine Kolar pod ravnanjem maestre Nade Matošević Orešković bio je uvod u pravi pirotehnički spektakl koji je uslijedio na Gatu Karoline Riječke. Akrobati i bubnjari francuske Compagnie Trans-Express oduševili su Riječane čarobnom izvedbom "Bubnjeva smrti" ("Tambours de la muerte"), jer bubnjevi su, kako je i najavljeno uoči otvorenja, bili dijelom mnogih obreda kojima se priziva vatra, a ona uvijek pobuđuje najdublje strasti. Riječki će trgovi, ulice i plaže na mjesec dana postati otvorenom pozornicom, kazao je na svečanosti otvorenja Riječkih ljetnih noći gradonačelnik Vojko Obersnel. U 14 različitih programskih događanja, u 30 izvedbi i 13 različitih ambijenata publika će na izbor imati bogat glazbeni program, dramske predstave i filmove pod zvjezdanim nebom. Središnji je projekt ovogodišnjih Riječkih ljetnih noći, koje traju do 21. srpnja, predstava "Baba Jaga je snijela jaje" prema istoimenom romanu Dubravke Ugrešić, koja će biti praizvedena 12. srpnja na plaži ispod nekadašnjeg hotela Park. Adaptaciju je napravio Ivor Martinić, a režija je povjerena Ivici Buljanu. Uz ansambl Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca, u predstavi sudjeluju dive hrvatskog glumišta Ana Karić i Alma Prica. (eč/VLM)

HGSS
Na visini zadatka
Proveo sam jutro s pripadnicima HGSS-a, evo zašto ih još više cijenim

A1 izdvaja za Vas

  • riječanka:

    osobno sam prisustvovala otvorenju Riječkih jetnih noći, osim kića, buke, dima i ostalih suvišnih detalja, nemam baš ništa za dodat, interesiraju me financijska sredstva potrošena za ovakav kić....., jer, očito, da mi u HR nemamo akrobata i bubnjara pa su ... prikaži još! nam \"uvezli\" francuze, a da ironija bude veća....i strani jezik je bio na repertoaru, pa ako niste savršeni u razumijevanju engleskog i francuskog...mogli ste se doslovno samo SLIKAT.......ovo je samo još jedan dokaz trošenja gradskog proračuna bez ikakvog smisla, kao da nas nisu dovoljno pokrali.......sve u svemu GOSPODINE OBERSNEL......J A D N O!!!!