Naslovnica Kultura Vizualna umjetnost

Fotografska kolonija ove godine u Baranji

Etablirani domaći fotografi ove će godine bilježiti prirodne ljepote Baranje i podunavskog krajolika
26. svibnja 2011. u 12:02 0 komentara 12 prikaza
Foto Ars Danubia
Foto: Foto Ars Danubia

Sutra u 12 sati u etno selu Karanac na izletištu '‘Tri mudraca'' bit će otvorena fotografska kolonija Foto Ars Danubia.

Kolonija je prvi put organizirana prošle godine, a na njoj su sudjelovali etablirani hrvatski fotografi i fotografijama ovjekovječili ljepotu Podunavlja. Ove će godine zabilježiti ljepotu Baranje, a fotografi će se moći upoznati sa astrofotografijom, snimanjem timelapse videa s motoriziranim šinama te snimanjem zračnih fotografija i videa uz pomoć specijalnih robotiziranih helikoptera na daljinsko upravljanje.

Riječ je o događaju koji ima i važnost za turističku promociju i oživljavanje kulturnog života Slavonije i Baranje. Time se već godinama bavi organizator ovog događanja Udruga ljubitelja likovnih umjetnosti Erdut. Ona je osnovana 1999. godine i danas broji 98 članova. Njezin je cilj promovirati kulturno blago hrvatskog Podunavlja i sačuvati tradicijske običaje tog podneblja. Udruga se također bavi i humanitarnim radom.

U dosadašnjim sazivima Ars Danubie sudjelovalo je više od stotinu slikara, kipara i fotografa iz zemlje i inozemstva, a radovi nastali na koloniji prezentirani su u uglednim izložbenim prostorima diljem Hrvatske.

Ovogodišnji će se susret održavati do 29. svibnja.

 

Lesnina roštilj
PROLJETNE RADOSTI
Došlo je proljeće, a mi smo se uputili u potragu za novim roštiljem

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.