Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fotografija

Fotografija Damira Fabijanića u četvrtak na dražbi u HDLU

fabijan
26.05.2010.
u 18:16

Trebate li autorsko djelo za zid svoje sobe ili savršen dar za prijatelje, a ujedno i nadasve praktičan umjetnički rad za ovo doba recesije? Kupite fotografiju.

Trebate li autorsko djelo za zid svoje sobe ili savršen dar za prijatelje, a ujedno i nadasve praktičan umjetnički rad za ovo doba recesije? Ovo pitanje postavio je poznati zagrebački fotograf

Damir Fabijanić kao sudionik 45. zagrebačkoga salona posvećenoga ove godine tržištu i trgovini umjetnina. U izložbenom prostoru Hrvatskoga društva likovnih umjetnika na Trgu žrtava fašizma bb, u četvrtak u 18 sati uz zatvaranje te velike izložbe bit će organizirana aukcija izložene Fabijanićeve fotografije. 

Početna cijena rada je 1400 kuna. Naime, ovaj rad sastavljen od jedne fotografije uokvirene sa 14 stvarnih, pravih novčanica od stotinu kuna. Jasno je da cijelo djelo vrijedi mnogo više. No, autor se prilagodio siromašnom vremenu i rad prodaje s početnom cijenom koja iznosi točno toliko kolika je vrijednost svih novčanica na okviru. 

U sklopu cijele izložbe ovo je neobičan rad. Damir Fabijanić kaže da fotografija podnosi različite intervencije.

- Dok visi na zidu vaše sobe (ili vaših prijatelja), naprosto vas mami da krajem financijski lošijeg mjeseca skinete koju novčanicu (bez brige, prave  su i nisu zalijepljene), te je po financijskoj stabilizaciji naprosto vratite natrag (work-in-progress!?), kaže autor.

.Aukciju će voditi Galerija Grubić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije