Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljednja izvedba

Financijska propast Footloosea

'footloose2_nnn_kul_190511'
''
19.05.2011.
u 14:38

Danas i sutra posljednji put može se pogledati legendarni brodvejski mjuzikl u domaćoj produkciji

Danas i sutra u 20 sati u Studentskom centru u Zagrebu možete pogledati posljednje izvedbe legendarnog brodvejskog mjuzikla Footloose u domaćoj produkciji. Veliki glazbeno-scenski projekt u Zagrebu je propao.

Nakon dvadesetak energičnih izvedbi, producenta i idejnog tvorca Branka Glada, redatelja Igora Barbarića i ostatak iznimno entuzijastične kreativne i glumačke ekipe Footloosea pogodila je hrvatska stvarnost.

Branko Glad, u svojevrsnom šoku, objašnjava da je razlog isključivo financijski. Očekivali su veći interes publike, a on nije bio dovoljan da se pokriju troškovi. Glad je u predstavu uložio svoj novac koji je uštedio u Americi, ali i novac svojih roditelja, koji su bili dovoljno hrabri da podrže riskantan projekt.

– Da bi se nešto kod nas dogodilo, moraš to napraviti sam, uzeti posao u svoje ruke. U inozemstvu prepoznaju tvoj trud i žele surađivati – objašnjava Glad.

Publici se svidjela pozitivna energija svih sudionika u projektu, toliko da su, primjerice, navijači Dinama, Bad Blue Boysi, koji ne prate kulturna događanja i koji nisu imali naviku i želju odlaziti u kazalište, nakon odgledane predstave toliko promijenili stav da su je došli pogledati još jedanput.

Jesu li za to čuli u turističkim zajednicama diljem Hrvatske, nije poznato, no ni oni nisu htjeli pomoći u spašavanju ovog projekta.

Nisu prepoznali Footloose kao projekt vrijedan toga da predstavlja našu zemlju stranim turistima.

Da bi se projekt ipak spasio, nije potrebna samo financijska pomoć. Dobro bi im došli besplatni autobusi kojima bi se mogli koristiti ili netko tko bi mogao osmisliti marketing i prodaju.

– Tražimo suradnju s bilo kim. Imamo zlatno jaje na kojemu sjedimo, a ne možemo ga prodati – rekao je Glad, kojeg neuspjeh ipak nije obeshrabrio. Osmislio je petogodišnji plan dječjih predstava koje bi se izvodile diljem Hrvatske. Predstave će biti vizualno privlačne i neće, za razliku od onog što im se često nudi, podcjenjivati dječju inteligenciju.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
20:52 19.05.2011.

kakvi su to projekti ako njihov opstanak ovisi isključivo od dotacija gradova i općina?! ako te publika ne želi posjećivati, mijenjaj repertoar, ili se bavi nečim drugim. paralela sa poljoprivrednicima, ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije