Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

„Filmushka“ u kino Europu dovodi kultni sovjetski film, dobitnika Zlatne palme

Filmushka
Foto: Promo
1/19
15.03.2019.
u 16:01

Prvi ruski filmski tjedan održava se u zagrebačkom kinu Europa od 27. do 31. ožujka 2019. Sve projekcije su besplatne, stoga ne propustite jedinstvenu priliku da pogledate odlične filmove kao što je Ždralovi lete iz 1957.

Željni ste odličnih ruskih filmova? U zagrebačkom kinu Europa Večernji list i Veleposlanstvo Ruske Federacije u Zagrebu organiziraju Prvi ruski filmski tjedan „Filmushka“ ,koji će se održati od 27. do 31. ožujka 2019. godine.

Festival će otvoriti Sobibor, film snimljen prema istinitome događaju o teškoj sudbini Židova koje su nacisti zatvorili u zloglasni logor i  hrabrosti zatvorenika da se pobune i pobjegnu iz ratnog pakla. Taj je film konkurirao za nominaciju za Oskara u kategoriji najboljeg stranog filma.  Prikazat će se i kultni sovjetski klasik Ždralovi lete iz 1957., koji je u Cannesu osvojio Zlatnu palmu, a o tom će filmu gledatelji imati prilike razgovarati s dr. Ivanom Peruško, profesoricom rusistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. 

Foto: Arena Hospitality Group

Legendarna sovjetska komedija Ljubav i golubovi nasmijat će vas do suza kao i recentnija komedija Yolki, koji je u Rusiji postao blockbuster. Radnja sportske drame Tri sekunde dočarava jedan od najuzbudljivijih sportskih događaja svih vremena - košarkaško finale SSSR-a i SAD-a na Olimpijskim igrama u Munchenu 1972. godine. Za ljubitelje nogometa pripremili smo film Trener, koji prati sudbinu ruskog nogometnog reprezentativca koji je promašio penal i otad njegov život kreće u sasvim drugom smjeru...

Foto: Arena Hospitality Group

Ekranizacija ruskog klasika Ana Karenjina-sjećanja Vronskog,  Lava Nikolajeviča Tolstoja, tu epsku ljubavnu priču priču ispričat će iz perspektive grofa Vronskog.  Samo najbolje balerine svijeta imaju prilike zaplesati u Bolšoj teatru, a u istoimenom filmu gledatelji će imati prilike vidjeti koliko odricanja i žrtvovanja to zahtjeva. 

Pokojni glumac Vjačeslav Tihonov svojom je karizmom oduševljavao žene diljem svijeta, a  njegova popularnost bila je na vrhuncu  dok je glumio dvostrukog tajnog agenta Otta von Stierlitza u seriji 17 trenutaka proljeća , pa su ga mnogi smatrali ruskim Jamesom Bondom.

Foto: Arena Hospitality Group

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije