Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATRAKCIJA

Kultna zagrebačka izložba najjača u zoni fotografije

Tulum  - Generacija Y
Foto: Igor Ilić
06.03.2015.
u 16:33

Filmski, video i fotografski radovi u prvom su planu izložbe T-HT-a i MSU-a koja se otvara 13. ožujka

I ovaj će put iznimno uživati posjetitelji izložbe koju pod nazivom "Nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost T-HT@msu.hr"! Zajednički je od 13. ožujka pripremaju zagrebački Muzej suvremene umjetnosti i "likovno osviještena" tvrtka T-HT. Stručna ekipa muzealaca i povjesničara umjetnosti izabrala je 31 od 166 radova pristiglih na natječaj. Odabrani radovi bit će kao i uvijek u MSU izloženi zajedno s radovima pozvanih umjetnika, a ovaj put su to Lovro Artuković, Martina Kramer i Goran Škofić.

Odabrano je čak 11 radova temeljenih na fotografiji ili iz medija fotografije. Uzbudljivo je baš to fotografsko poglavlje! Tu se, primjerice, poznata uloga sjajnog fotografskog analitičara popkulturne zone života Borisa Cvjetanovića, nalazi uz bok novim, mlađim interpretacijama i komentarima istog tog života. Kod Igora Ilića fotografija tuluma režirana je u stilu Michelangelove Pietè, a nosi naziv Generacija Y. Kod Tanje Deman svjedočimo pak nevjerojatnim prekombinacijama prirodnih i sagrađenih prostora. 

>> Na izložbi THT@MSU prva nagrada Daliboru Martinisu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije