Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskoro u Rijeci

Filmomanija u Art-kinu Croatia

Scena iz filma Fusnota
arhiva VL
16.10.2012.
u 22:14

Drama Miguela Gomesa "Tabu" ljubavna je priča ispričana u dva dijela. Kreće se između suvremenog Portugala i kolonizirane Afrike .

Filmomanija, šesta po redu, stigla je i do Rijeke. U Art-kinu Croatia otvorena je u ponedjeljak 15. listopada u 20 sati novim filmom društveno angažiranog britanskog redatelja Kena Loacha. Crnohumorna drama \"Danak anđelima\" prati glavnog protagonista Robbieja koji, poskrivećki, odlazi u rodilište posjetiti svoju mladu djevojku Leonie i prvi put vidjeti njihova tek rođenog sina. Danak anđelima oduševljava publiku i kritiku diljem svijeta, a visoko je ocijenjen na brojnim filmskim web-stranicama. Ove je godine Kena Loacha nagradio i žiri prestižnog filmskog festivala u Cannesu.

Slijedi \"Fusnota\" u kojoj priča o velikom rivalstvu između oca i sina, obojice ekscentričnih profesora na sveučilištu u Jeruzalemu, dovodi njihov odnos do apsurda. Sin je gotovo ovisan o priznanjima koje nudi Akademija, dok je otac tvrdoglavi purist kojemu je, naizgled, cijela ta znanstvena elita odbojna, iako je duboko u sebi ipak željan priznanja. Najprestižnija izraelska nacionalna nagrada nosi ove godine nosi prezime Shkolnik, no greškom zovu oca – što će dodatno uzdrmati odnose između već otuđenih oca i sina... Uz brojne druge nagrade, Fusnota je ove godine bio službeni izraelski kandidat za nagradu Oscar.

Drama Miguela Gomesa \"Tabu\" ljubavna je priča ispričana u dva dijela. Kreće se između suvremenog Portugala, kolonizirane Afrike i snova, ali i između sjećanja, opsesije i zabranjene romanse. Nakon smrti temperamentne starice njezini susjedi s kata upoznaju se s njezinom prošlošću, ljubavi i zločinu u Africi... Tabu, sniman u crno-bijeloj tehnici, nagrađen je na ovogodišnjem Berlinaleu, a već slovi za art-favorita.

Cheyenne (Sean Penn) bivša je rock-zvijezda, a iako mu je već 50 godina, on još uvijek nosi rokersku odjeću i živi takvim životom u Dublinu. Doznavši da mu je otac bolestan, Cheyenne odlazi u New York… \"Ovo mora biti pravo mjesto\", prema pjesmi Talking Headsa, novi je film nagrađivanog talijanskog redatelja Paola Sorrentina. Film je nagrađivan na talijanskim filmskim festivalima te prošle godine u Cannesu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije