Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoreno pismo

Filmaši prozivaju Milanovića za manjak socijalnih ideja

Antonio Nuić
06.12.2010.
u 13:06

U pismu koje potpisuje Antonio Nuić stoji: "Socijaldemokracija koja ne mari za javne potrebe građana, nego daje prednost bogatim korporacijama, nema se pravo tako zvati."

U povodu donošenja Zakona o HRT-u, odnosno povodom povlačenja u zadnji trenutak amandmana koji je dopuštao HRT-u emitiranje reklama u trajanju od 6 minuta, Društvo hrvatskih filmskih redatelja poslalo je “otvoreno pismo” šefu SDP-a Zoranu Milanoviću. U pismu koje potpisuje predsjednik DHFR Antonio Nuić, među ostalim, stoji:

"Mediji spekuliraju da ste upravo Vi inzistirali da se ovaj amandman povuče, ali to nas zapravo ne zanima. Zanima nas nešto drugo.

Ne iznenađuje nas da je izglasan ovakav Zakon, jer smo mi, kao i mnogi građani, svjesni da Republikom Hrvatskom zapravo diktiraju bogate korporacije. Međutim, šokirani smo činjenicom da ste Vi kao predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske izjavili: 'Na tržištu mora biti mjesta za sve, MALO VIŠE za one koji žive samo od tržišta i samo od komercijalnih prihoda.'

Na stranu to što komercijalne televizije ne poštuju ni ono malo obveza prema hrvatskoj javnosti, na stranu i to što HRT nije u ovom trenutku javna televizija i ne radi kvalitetno na vlastitom restrukturiranju u javnu televiziju. Najveći je problem što Vašom izjavom dajete prednost lakoj zabavi komercijalnih programa pred dječjim, dokumentarnim, obrazovnim, dramskim, glazbenim i drugim programima za koje građani Republike Hrvatske imaju javne potrebe, a koji uz to služe njegovanju izvornog audiovizualnog stvaralaštva, za što se na komercijalnim televizijama gotovo nimalo ne mari. Socijaldemokracija koja ne mari za javne potrebe građana, nego daje prednost bogatim korporacijama, nema se pravo tako zvati. Poštujemo gledatelje svih programa, ali ne razumijemo što je socijaldemokratski u traženju da Big Brotheri, Top modeli i slične emisije imaju prednost pred koncertom Zagrebačkog kvarteta, "Gruntovčanima", "Malim mistom" i "Profesorom Balthazarom". Molimo Vas, objasnite nam što je socijaldemokratsko u Vašoj izjavi i kakav tip socijaldemokracije Vi zapravo zastupate?"

Osim Nuića, pismo su potpisali i članovi Upravnog odbora Vinko Brešan, Snježana Tribuson, Vlatka Vorkapić i Danilo Šerbedžija.

Komentara 10

JA
jankoprekobrda
13:50 06.12.2010.

Osobno sam lijeve socijalne ne i komunisticke provincijencije, ali SDP na celu sa Milovanovicem nema buducnosti, nazalost od Milovanovica sam tako mnogo ocekivao dolaskom ali je potpuno razocarao u svakom pogledu.

OB
-obrisani-
14:03 06.12.2010.

A kako bi ti se trebala zvati tvoja stranka koja prikriva ratne zločine i štiti narko dilere i ratne profitere...?

SB
sbiki13
14:45 06.12.2010.

Stvarno uvijek sam lijevoj strani dao glas ali kad vidim kako milanović radi velike pogreške neće niko da dobije više moj glas. jer stvarno sa milanovićem ne vodi nikamo esdepe ,u pravi smijer .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije