Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Film

Film "Tereza37" Danila Šerbedžije dobitnik je velike Zlatne Arene za najbolji film festivala

Nagrada publike Zlatna vrata Pule pripala je filmu "Otac" Srdana Golubovića, najbolji glumci su Rade Šerbedžija i Daria Lorenci Flatz, tri Zlatne Arene osvojio je film "Ribanje i ribarsko prigovaranje" redatelja Milana Trenca...pogledajte sve dobitnike
04. rujna 2020. u 14:01 2 komentara 568 prikaza

Film "Tereza37" Danila Šerbedžije dobitnik je velike Zlatne Arene za najbolji film na 67. Pulskome filmskom festivalu dok je nagrada publike Zlatna vrata Pule pripala filmu "Otac" Srdana Golubovića, objavljeno je u petak na konferenciji za novinare. 

"Ribanje i ribarsko prigovaranje" Glumci su progovorili starohvarskim dijalektom i učili loviti ribu kao u 16. stoljeću

Filmu "Tereza37" produkcijske kuće Focus media producentice Irene Marković pripalo je još pet Zlatnih Arena i to za režiju Danilu Šerbedžiji, za scenarij Lani Barić, za najbolju sporednu žensku ulogu Ivani Roščić za ulogu Renate u filmu, za montažu Dubravki Turić te za masku Snježani Gorup, objavio je Ocjenjivački sud Hrvatskoga natjecateljskog programa na konferenciji za novinare održanoj u Festivalskom centru u Puli.

Tri Zlatne Arene na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu osvojio je film "Ribanje i ribarsko prigovaranje" redatelja Milana Trenca i to Zlatnu Arenu za najbolju mušku glavnu ulogu Radi Šerbedžiji za ulogu Petra Hektorovića, za najbolju sporednu mušku ulogu Leonu Lučevu za ulogu Paskoja te za glazbu koja je dodijeljena Igoru Paru.

Filmu "Mater" redatelja Jure Pavlovića pripale su Zlatne Arene - za oblikovanje zvuka Martinu Semenčiću i za kameru Jani Plećaš te Zlatna Arena za najbolju glavnu žensku ulogu Dariji Lorenci – Flatz za ulogu Jasne.

, a tom je filmu pripala i nagrada "Breza" za najboljeg debitanta, dok je film "Mare" redateljice Andree Štaka osvojio također dvije Zlatne Arene i to za kostimografiju Sari Giancane i Valentini Vuković te za scenografiju Jani Plećaš. Zlatna Arena za vizualne efekte u filmu dodijeljena je Vedranu Štefanu za film "Ideš ? idem" redatelja ljube Zdjelarevića. Zlatna Arena za specijalne efekte u filmu ove godine nije dodijeljena.

Stepinac i njegova savjest Kardinalova uloga u NDH je poput ‘Schindlerove liste’, a u Jugoslaviji ona prerasta u politički triler

U konkurenciji manjinskih hrvatskih koprodukcija Zlatna Arena za najbolji film dodijeljena je filmu "Agina kuća" redateljice Lendite Zequiraj,  za režiju dodijeljena je Metodu Pevecu za film "Ja sam Frenk" a za glumačko ostvarenje dodijeljena je Goranu Bogdanu za ulogu Nikole u filmu "Otac" redatelja Srdana Golubovića.

Ocjenjivački sud djelovao je u sastavu Lina Kežić (predsjednica), Dana Budisavljević, Ksenija Marinković, Vesna Mort i Danko Vučinović. Nagrade će dobitnicima biti predane večeras u pulskoj Areni prije prikazivanja filma "Berge istra".

intimna ispovijest
Sin popularnog ex-YU glazbenika: 'Tata je od prvih tantijema kupio Porsche, a sada meni ne želi pomoći u karijeri'
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima