Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
emocionalno razorna priča

Film "Sigurno mjesto" hrvatski je kandidat za nagradu Oscar

HAVC
15.09.2022.
u 11:14

Majstorski režirana priča temelji se na osobnom autorovom iskustvu, očajničkom pokušaju spašavanja suicidalnog brata

Hrvatsko društvo filmskih djelatnika odabralo je debitantski film Jurja Lerotića "Sigurno mjesto" za hrvatskog kandidata za 95. nagradu Oscar u kategoriji najboljeg međunarodnog dugometražnog filma.

Birajući među devet naslova, petnaest članova Komisije HDFD-a tajnim je glasovanjem natpolovičnom većinom odlučilo da će na ovogodišnjoj dodjeli hrvatsku kinematografiju predstavljati film čiju režiju i scenarij potpisuje Juraj Lerotić, koji je i glavni glumac u filmu, a uz njega igraju Goran Marković te Snježana Sinovčić Šiškov. Majstorski režirano i emocionalno razorno "Sigurno mjesto" temelji se na autorovu osobnom iskustvu, a govori o očajničkom pokušaju spašavanja suicidalnog brata, iako je otpočetka jasno da su ti pokušaji osuđeni na propast. Film je imao svjetsku premijeru u Locarnu, odakle se vratio s čak tri nagrade, a trijumfirao je i na Sarajevo Film Festivalu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije