Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FESTIVAL

Film o Monty Pythonu natječe se za nagradu na Animafestu

Monty Phyton
15.04.2013.
u 15:31

U konkurenciji za glavnu nagradu je i "Tatsumi" o poznatom japanskom crtaču mangi Yoshihiru Tatsumiju

Početak lipnja i ove će godine obilježiti program Svjetskog festivala animiranog filma - Animafest Zagreb 2013, koji će se održati na dvije već poznate gradske lokacije – u kinima Europa i Cineplexx Centar Kaptol. Neparna je godina, po festivalskoj tradiciji, rezervirana za najzanimljivija i najuzbudljivija ostvarenja dugometražnog autorskog animiranog filma. Od 65 pristiglih prijava iz 29 zemalja u glavne programe izabrano 14 vrsnih i zanimljivih naslova, od kojih će se 9 filmova prikazati u Velikom natjecanju, a 5 filmova u Svjetskoj panorami.

Filmovi Velikog natjecanja natječu se za prestižnu glavnu nagradu festivala – Grand Prix. Među navedenih 9 veličanstvenih naslova koji su se provukli kroz iglene uši Animafestove selekcije, izdvajamo pravu poslasticu - film o životu preminulog člana i osnivača slavnih Monty Pythona, Grahama Chapmana, \'A Liar\'s Autobiography: The Untrue Story of Monty Python\'s Graham Chapman\' grupe autora Billa Jonesa, Jeffa Simpsona i Bena Timletta. Kako i sam naslov kaže – faktografski neispravna biografija bezobrazna je i pajtonovske reputacije vrijedna komedija koju s nestrpljenjem očekujemo na velikom platnu. Još je jedan biografski film u konkurenciji za glavnu nagradu – \'Tatsumi\', o poznatom japanskom crtaču mangi Yoshihiru Tatsumiju, a dodatni dašak Japana priuštit će nam \'Wolf Children\' autora animea Mamorua Hosode.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije