Naslovnica Kultura Film

Film o Lovri Artukoviću, izmišljenoj povijesti i velikoj slici

Riječ je o mirovnom sporazumu koji trebaju potpisati predsjednici Hrvatske, Srbije i BiH u nekoj berlinskoj gostionici
11. veljače 2011. u 17:15 0 komentara 112 prikaza
LA

Redatelj Igor Mirković snimio je film "L.A. Nedovršeno" o slikaru Lovri Artukoviću i nastanku njegove velike slike. Ova neobična priča o slikaru koji je izmislio "povijesnu" temu i među glavne likove ubacio svoje prijatelje moći će se vidjeti na 1. programu HTV-a u ponedjeljak, 14. veljače, u 21.15 sati.

Riječ je o mirovnom sporazumu koji trebaju potpisati predsjednici Hrvatske, Srbije i BiH u nekoj berlinskoj gostionici. To je lažni povijesni događaj koji je inicirao poznati hrvatski slikar Lovro Artuković da bi naslikao svoju najveću sliku.Tu su UN posrednici i međunarodni promatrači, savjetnici i crtači granica… Dvadeset i dvoje ljudi, devet nacionalnosti, svi poziraju za Lovrino platno, pri tome liječeći ratne traume.

“L.A nedovršeno” je neobična priča o neobičnom umjetniku, o balkanskim emigrantima u slobodoumnom Berlinu, detaljni prikaz teškog, dugog i fascinantnog procesa nastanka slike koja je zaintrigirala javnost. Jer slika se zove - Potpisivanje deklaracije o pridruživanju Zapadne Hercegovine i Popovog polja Republici Hrvatskoj.

Jaja Spar
Prirodna namirnica
Dočekajte Uskrs sa zdravim domaćim jajima

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.