Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Društvo iz birtije

Film o Lovri Artukoviću, izmišljenoj povijesti i velikoj slici

LA
11.02.2011.
u 17:15

Riječ je o mirovnom sporazumu koji trebaju potpisati predsjednici Hrvatske, Srbije i BiH u nekoj berlinskoj gostionici

Redatelj Igor Mirković snimio je film "L.A. Nedovršeno" o slikaru Lovri Artukoviću i nastanku njegove velike slike. Ova neobična priča o slikaru koji je izmislio "povijesnu" temu i među glavne likove ubacio svoje prijatelje moći će se vidjeti na 1. programu HTV-a u ponedjeljak, 14. veljače, u 21.15 sati.

Riječ je o mirovnom sporazumu koji trebaju potpisati predsjednici Hrvatske, Srbije i BiH u nekoj berlinskoj gostionici. To je lažni povijesni događaj koji je inicirao poznati hrvatski slikar Lovro Artuković da bi naslikao svoju najveću sliku.Tu su UN posrednici i međunarodni promatrači, savjetnici i crtači granica… Dvadeset i dvoje ljudi, devet nacionalnosti, svi poziraju za Lovrino platno, pri tome liječeći ratne traume.

“L.A nedovršeno” je neobična priča o neobičnom umjetniku, o balkanskim emigrantima u slobodoumnom Berlinu, detaljni prikaz teškog, dugog i fascinantnog procesa nastanka slike koja je zaintrigirala javnost. Jer slika se zove - Potpisivanje deklaracije o pridruživanju Zapadne Hercegovine i Popovog polja Republici Hrvatskoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije