Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oscari 2021.

Film "Dopunska nastava" ovogodišnji je hrvatski kandidat u utrci za Oscara

Dopunska nastava
22.10.2020.
u 12:43

Film "Dopunska nastava" Ivana Gorana Viteza ovogodišnji je hrvatski kandidat za Oscara.

Ovogodišnji hrvatski kandidat za prestižnu nagradu Oscar Američke akademije umjetnosti i znanosti je film "Dopunska nastava" redatelja Ivana Gorana Viteza, objavljeno je danas na konferenciji za medije u Kulturno informativnom centru u Zagrebu. 

- Jako me razveselila ta vijest, malo me i zatekla jer se tome nisam nadao - kazao je redatelj Vitez te dodao da je film prošle godine već igrao u Americi na festivalima u Chicagu i Palm Springsu gdje je jako dobro prošao. 

- Ova me vijest zaista iznenadila. Više puta su moji filmovi bili u izboru za Oscar, ali ovog puta ne želim se ničemu nadati u nadi da će se ipak nešto dogoditi - našalio se producent filma Ivan Maloča, istaknuvši da je film jako interesantan američkoj publici, možda i više nego našoj te vjeruje da će biti prepoznat i od članova Akademije. 

Ravnatelj HAVC-a Christopher Peter Marcich čestitao je ekipi filma, kazavši da je zasigurno sretna okolnost što je američka publika već u tom filmu nešto prepoznala. No, rekao je, treba doći do glasača Akademije, a tu je pitanje lobiranja i kreativne promocije pri čemu će HAVC maksimalno pomoći unutar svojih mogućnosti. 

Zbog svjetske situacije s pandemijom koronavirusa, naime, još nije sigurno hoće li se i na koji način održavati projekcije za članove Akademije, a i sami Oscari pomaknuti su s veljače na travanj 2021. godine. 

Film "Dopunska nastava" prati priču nedavno rastavljenog muškarca (Milivoj Beader) koji bijesan jer ne može sa svojom kćeri proslaviti njezin deveti rođendan, upada u njezin razred s poklonom, tortom i puškom. Aktualni gradonačelnik odluči se okoristiti talačkom krizom, ne prežući ni pred jednim rješenjem.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije