Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
San Gio

Film '7 seX 7' Irene Škorić dobio nagradu na festivalu u Veroni

7sex7
arhiva
13.08.2012.
u 12:23

Svih sedam filmskih novela snimljeno je u jednom kadru, što sam učinila namjerno kako bih utjecala na uvjerljivost, neposrednost i istinitost zbivanja, rekla je Irena Škorić o filmu

Dugometražni igrani film "7 seX 7" redateljice i scenaristice Irene Škorić dobio je nagradu za najbolju režiju u kategoriji igranog filma na međunarodnom filmskom festivalu San Gio u Veroni, kojem je ovo bilo 18. izdanje.

– Svih sedam filmskih novela snimljeno je u jednom kadru. Namjerno se odričući montaže kao jednog od najvažnijih filmskih izražajnih sredstava, nastojala sam utjecati na  dokumentarnost, uvjerljivost, neposrednost i istinitost zbivanja u kojem elipse, akcenti filmskih planova i sve ono što montaža pruža neće artikulirati priče, nego će to isključivo činiti njihov stvarni, unutarnji impuls i pokretač, a to su prije svega odnosi likova i radnji. Glumci nisu aranžirani za kameru, nego kamera pokušava slijediti zbivanje. Njeni slobodni pokreti, prirodna nesavršenost kompozicije pridonosi erotskom suspensu – izjavila je Irena Škorić.

 

U erotskoj drami ''7 seX 7'' glume Jelena Perčin, Robert Kurbaša, Jelena Jokić, Kristijan Ugrina, Asim Ugljen i brojni drugi, a ovaj moderan filmski ''Decameron'' čini sedam erotskih novela (pet muško-ženskih parova, i po jedan žensko-ženski i muško-muški) koje skladno prati „one-take“ kamera snimatelja i direktora fotografije Darka Heriča, gosta iz susjedne Slovenije, a glazbene su dionice povjerene istaknutom hrvatskom skladatelju Berislavu Šipušu koji ih je prožeo pulsirajućom erotikom i mistikom.

Film je nastao u produkciji Artizane filma iz Zagreba.

 

 

 

 

Komentara 1

DE
detour
13:28 13.08.2012.

filmovi irene skoric su dno dna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije