Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert

Filharmonija slavi pedeset godine rada skladatelj Željka Brkanovića

Lana Genc, Klavirski koncert
arhiv VL-a
07.03.2010.
u 15:13

Ovim je koncertom trbao dirigirati nedavno preminuli šef dirigent Zagrebačke filharmonije maestro Vjekoslav Šutej, ali će umjesto njega izvedbom dirigirati maestro Stefano Lano

Zagrebačka filharmonija u petak 12. ožujka (u sklopu ciklus Plava oktava) izvodi Alpsku simfoniju Richarda Straussa te Klavirski koncert Željka Brkanovića, čime će biti obilježena 50. godišnjica autorskog stvaralaštva (i 30. godišnjica prve izvedbe Klavirskog koncerta) tog hrvatskog skladatelja, pijanista i pedagoga.

Alpska simfonija je jedno od najzahtjevnijih,ali i najkontraverznijih orkestralnih djela Richarda Straussa, u sezoni Zagrebačke filharmonije zadnji put izvedena je 2002. godine pod ravnanjem maestra Juliana Kovatcheva. Nedavno preminuli šef dirigent Zagrebačke filharmonije maestro Vjekoslav Šutej Alpsku simfoniju stavio je na program ove sezone u namjeri da i dirigira tom izvedbom. Na žalost umjesto njega izvedbom će dirigirati maestro Lano koji je u siječnju nastupio sa Zagrebačkom filharmonijom.

Solistica u Klavirskom koncertu Željka Brkanovića je Lana Genc (na slici) na klaviru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije