Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cirkobalkana

Festival suvremenog cirkusa ponovno u Zagrebu

Cirkobalkana 2013. godine
Goran Stanzl/Pixsell
05.05.2021.
u 10:49

Festival suvremenog cirkusa 9. Cirkobalkana održat će se od 28. svibnja do 5.lipnja u cirkuskom šatoru na livadi Pogona Jedinstvo, a donosi presjek autentičnog inovativnog vokabulara suvremenog cirkusa u radovima domaćih i gostujućih cirkuskih umjetnika i umjetnica.

Od 28.svibnja do 5. lipnja Festival Cirkobalkana u svom 9. izdanju vraća se u Zagreb, s misijom da na jednom mjestu okupi i podrži regionalne i inozemne cirkuske umjetnike i umjetnice, potakne suradnje, razmjenu ideja i iskustava, stoji u najavi.

Cilj mu je predstaviti suvremeni cirkus široj publici i to kroz njegov autentični i inovativni izvedbeni vokabular koji proizlazi iz njegove transdisciplinarnosti.

"U neizvjesnom svijetu važno je boriti se za svoju umjetnost, jer umjetnost nadahnjuje i širi horizonte! Stoga smo odlučni publici priuštiti živi ugođaj, nadahnuti ih i potaknuti da zažive ljepotu života", ističe se u najavi. Iako će broj publike biti ograničen po izvedbi, organizatori napominju da su osigurali dovoljan broj predstava i popratnog programa da festival poprati širi broj publike.

Festival će se odviti u cirkuskom šatoru Cirkobalkane na livadi Pogona Jedinstvo na Trnjanskm nasipu.

Uz izvedbeni dio, program uključuje i radionice, razgovore s umjetnicima, izložbe, video projekcije i još zanimljivosti koji će cirkuski šator i prostor oko njega pod vedrim nebom učiniti ugodnim mjestom za boravak.

U izvedbenom dijelu programa sudjelovat će Cirkusfera (RS) s prezentacijom rada u nastajanju "Nula" u okviru SubScene (28. svibnja). Marina Cherry (SE/SAD) izvest će predstavu "Only Bones v1.6." (29. svibnja), a Los Putas Makinas Company iz Francuske predstavu "Tutti Frutti" (30. svibnja). Chiara Marchese (FR) prezentirat će rad u nastajanju "Le poids de l'âme - tout est provisoire" u okviru circusnext platforme (2. lipnja), kao i OLGA_ CirqAnalogique (ES), čiji rad "LP (Long Play)" nastaje u sklopu iste platforme (3. lipnja).

Dora i Mišo Komenda (HR) premijerno će izvesti predstavu "Zvuk i Tijelo" (4. lipnja), a program će zaokružiti francuska skupina Un Loup pour l’homme s predstavom "Cuir" (5. lipnja).

Festival CirkoBalkana organiziraju Cirkorama iz Zagreba i Cirkusfera iz Beograda, u suradnji sa Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade- POGON, Automnim kuturnim centrom - ATTACK!, Klubom Močvara i Knjižnicama Grada Zagreba.

Festival je sufinanciran sredstvima Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Teatroskopa - regionalni program za izvedbene umjetnosti u JI Europi, Kreativne Europe programa Europske unije- kroz circusnext platformu, Francuskog instituta, Kreativnog Deska, Zaklade Kultura nova, te Ministarstva kulture i medija RH kroz Program Cirkorame i program SubScena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije