Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival poezije

Festival Stih u regiji dogurao do petog izdanja

19.06.2012., Zagreb - U Nacionalnoj sveucilisnoj knjiznici dodijeljene su nagrade Vladimir Nazor za 2011. godinu. Nikica Petrak, dobitnik nagrade za zivotno djelo u kategoriji knjizevnosti. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
30.05.2016.
u 10:36

U Zagrebu u utorak počinje festival Stih u regiji

Hrvatsko društvo pisaca ne odustaje od poezije. Osim specijaliziranog časopisa Poezija i ugledne biblioteke, već petu godinu zaredom organizira i festival Stih u regiji. Doduše, ovaj će poetski festival imati konkurenciju u petnaestom Festivalu europske kratke priče, ali svoju bi publiku trebao privući atraktivnim i brojnim stranim i domaćim gostima. Tako će od 31. svibnja do 2. lipnja u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, ali i na zagrebačkom Europskom trgu svoju poeziju čitati (ili kazivati) tridesetak pjesnika iz šest zemalja. Među stranim gostima bit će i Asmir Kujović, Omer Ć. Ibrahimagić, Amir Talić, Dragana Tripković, Nikolina Andova, Anastassia Vekshina, Zarja Vršič, Kristian Koželj, Ana Marija Grbić i Bojan Marković. Među domaćim su pjesnicima i Petar Gudelj, Nikica Petrak (na slici), Sonja Manojlović, Tonko Maroević, Dorta Jagić, Drago Štambuk, Borben Vladović, Lana Derkač, Davor Šalat, Ivan Herceg, Ervin Jahić, Predrag Vrabec...

U glazbenom dijelu festivala nastupit će Dunja Knebl i Mika Male, a posebno treba istaknuti nastup pjesnika na Europskom trgu 1. lipnja u 15 sati. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije