Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kazalište

Festival Perforacije i Noć performansa u Rijeci

Festival Perforacije i Noć performansa, u organizaciji udruge Domino, nakon zagrebačkog izdanja koje se održalo od 29. 6. do 3. 7. te uspješnih gostovanja u Dubrovniku i Koprivnici, uz podršku Mreže izvedbenih umjetnosti, putuje u Rijeku.
14. srpnja 2021. u 10:58 121 prikaza
Festival Perforacije
Pogledajte galeriju 1/4

Riječko izdanje Perforacija, u četvrtak, 15. 7. u 20 sati u prostoru Filodrammatice otvara premijera predstave Shake it off, plesnih umjetnika Brune Isakovića i Mije Zalukar. Predstava je nastala u koprodukciji umjetničke organizacije Malo sutra i udruge Domino, čija se posljednja faza realizirala kroz desetodnevnu umjetničku rezidenciju na otoku Cresu. Riječ je o predstavi koja svoju atmosferu gradi kroz fizički naboj vibracija i drhtaja.

Festival Perforacije | Autor : Šimun Stankov – Arbajt

Noć performansa u Rijeci održat će se u petak, 16. 7. s početkom u 17 sati na Korzu performansom Igora Zenzerovića, Studija jednog zagrljaja koji traje 23”59’. Nastavlja se u 18 sati, također na Korzu, performansom Andreja Zbašnika, Poštar te završava izvedbom Josipe Bubaš, Ljepota u galeriji Filodrammatica s početkom u 19 sati.

Perforacije u Rijeci obogaćuje predstava Arbajt, autorskog tima koji čine Šimun Stankov, Una Štalcar-Furač i Espi Tomičić. Predstava Arbajt nastala u koprodukciji UPPU PULS i udruge Domino bavi se promišljanjem sličnosti i mogućih poveznica rada na gradilištu i izvođača na sceni, ukazujući time na, često pogrešnu, romantizaciju rada u kazalištu.

Gostovanje u Rijeci ostvarujemo u suradnji s udrugom Prostor Plus, u okviru Mreže izvedbenih umjetnosti.

Festival Perforacije | Autor : Mia Zalukar i Bruno Isaković – Shake it off

Obzirom na nove epidemiološke mjere koje od ponedjeljka (12. 7.) obuhvaćaju Primorsko-goransku županiju, bili smo primorani otkazati dio izvedbi planiranih u okviru festivala Perforacije u Rijeci. Većinu programa ipak održavamo, ali pod uvjetom da događaju prisustvuju samo osobe s EU digitalnom COVID potvrdom (u elektronskom ili pisanom obliku).

Molimo da svoj dolazak najavite na: perforacije@gmail.com

Više o festivalu saznajte na: https://thisisadominoproject.org

KLIMATSKE PROMJENE
Svjetska banka: Kroz 10 godina hrvatska bi obala mogla biti poplavljena i puna invazivnih vrsta, a poljoprivreda nestati
Schneider
Pametne tvornice
Ohrabrujemo i potičemo digitalnu transformaciju u zemljama jugoistočne Europe