Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Festival Jazz is Back! BP iz Grožnjana seli na online platforme

Festival Jazz is Back! BP
Foto: Vladimir Marin
1/2
13.07.2020.
u 12:19

Najpopularniji festival Jazz is Back! BP i ove je godine u Grožnjanu ugostio jazz glazbenike, no publika će se preseliti ispred ekrana i pratiti online streaming koncerata koji se održavaju svake večeri od 14. do 27. srpnja 2020. godine.

Usprkos najavama najdugovječniji hrvatski jazz festival transformirao je svoje obličje kako bi se prilagodio novonastaloj situaciji uzrokovanoj korona epidemijom. Stoga će svake večeri sljedeća dva tjedna od 21.30 sat, renomirani domaći i strani jazz glazbenici, u dvorani Kaštel iz Grožnjana osigurati svojoj vjernoj publici nezaboravne glazbene jaza večeri.

Foto: Vladimir Marin

Jazz večeri možete pratiti iz ugodnosti svoga doma putem Youtube kanala, a link će biti dostupan putem Facebook pagea Općine Grožnjan, Jazz is Back BP i  (@jmcroatia) Hrvatske glazbene mladeži, organizatora i suorganizatora festivala. Koncerti su dakako besplatni za posjetitelje. Kalendar koncertnih večeri potražite na hgm.hr, stranicama Općine Grožnjan ili putem Facebook pagea.  14. srpnja rezerviran je za Ethno Croatia, večer nakon toga Big Band Pula & Branko Sterpin, a 16. srpnja nastupa salsa band FiloSofia.

Kao i svake godine Festival ne bi bio moguć bez održavanja Ljetne jazz škola Hrvatske glazbene mladeži koja je za ovu sezonu dobila malo drugačije obrise kako bi se osigurala kvalitetna zdravstvena zaštita svih polaznika. Jazz škola se i onako održava u manjim grupama kako bi svaki sudionik dobio maksimalnu podršku glazbenika-mentora. A ovogodišnji mentori su: Luis Bonilla iz SAD-a, Lela i Joe Kaplowitz, Famoudou Don Moyem Karlheinz Miklin Jr., Elvis Stanić, te Goran Rukavina iz Hrvatske.

„Koncerti uživo mogu se zabraniti ali glazba neće, to ne smijemo dozvoliti! Ono što je od vitalnog značaja je da se izvedbena umjetnost i dalje njeguje i potiče. Mladima moramo osigurati kontinuitet u umjetničkoj edukaciji i tematskim edukativnim kampovima kao što je Grožnjan.“ – poručila je Dubravka Dujmović Kušan, tajnica Hrvatske glazbene mladeži. Naglasila je kako je za opstanak ljudi u društvu važno kreativno izražavanje – sviranje, pjevanje ples i gluma te se posebno zahvalila bivšem i sadašnjem načelnicima Grožnjana, kao i Bošku Petroviću, začetniku grožnjanskog rasadnika mladih glazbenih talenata.

 

Program - "Jazz is Back! BP 2020. – 21.30 sati

14.07. Ethno Croatia

15.07. Big Band Pula & Branko Sterpin

16.07. FiloSofia

17.07.  Grožnjan All Stars – Luis Bonilla, Lela i Joe Kaplowitz, Goran Rukavina, Karlheinz Miklin Jr., Elvis Stanić

18.07. The Cool Jazz Duo - Saša Nestorović i Veljko Glodić - promocija CD-a “Lydian Orbit”.

19.07. Mimika

20.07. Croatia Drum Camp & gosti, Famoudou Don Moye, Karlheinz Miklin Jr.

21.07. Lela Kaplowitz & Groznjan All Stars

22.07. Zagreb - Graz Connection- The New Generation

23.07. Elvis Stanić Progressive Project Group

24.07. Soaring into Bird’s Centennial feat. Jack Cooper (Alto Sax) -Music by Charlie Parker"

25.07. B.P. Evening: Jazz Continuo – Mario Mavrin, Primož Grašič, Vid Jamnik, JMI World Jazz Orchestra & Luis Bonilla

26.07.  JM International Music School  - Finale

27.07.  JM Jazz World Orchestra & Luis Bonilla

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije